Ina Gartens 4 juli meny är här och det är härligt

“Jag älskar att ha sommarpartier men det har blivit svårare att planera en meny nu när det känns som att alla är på en speciell diet” skrev Ina Garten på Instagram strax innan Memorial Day. “Dessert kan vara speciellt knepigt, men jag försöker alltid göra en som alla kan äta.”

Lite över en månad senare publicerade hon hennes förväntat 4 juli meny och – tack och lov! – Det innehåller också ett gott glutenfritt dessertalternativ. (Faktum är att det finns två glutenfria efterrätt alternativ, om du kan hitta eller göra egna Graham crackers, sans gluten).

Även om efterrätten är klart den viktigaste delen av vilken meny som helst – oavsett om du är underhållande – är de andra detaljerna precis vad du kan förvänta dig för denna sommarlov, med fokus på färska ingredienser och en entré du kan teoretiskt äta med din händer och skapa ett ljust färgat bord.

Garten’s Independence Day-menyn börjar med guacamole, som får en liten spark från några få slag av Tabasco-sås. (Hennes recept gör tre koppar, vilket bör täcka det belopp jag ska äta innan någon av mina gäster kommer fram.) Huvudrätten är ugnsfryst kyckling, som kommer att spendera natten innan marinering i kärnmjölk.

“Min ugnsfegad kyckling är den bästa av alla världar. Jag marinerar kycklingen i kärnmjölk, så det är fuktigt, stek det snabbt på spisen så det är krispigt och slutligen stekar jag det i ugnen så det är inte alls oljigt, “förklarar hon. “Ännu bättre, jag kan göra den röriga delen (doppa och steka !!) innan gästerna anländer och släng bara kycklingen i ugnen för att avsluta matlagningen före middagen.”

Den medföljande tomatfeta salladen kan också monteras i förväg, och du kan göra allt prep för sautéed färsk majs kvällen förut – det behöver bara åtta till 10 minuter kocktid innan det är klart att gå på bordet.

Så om de här desserterna … den enda delen av den här menyn som hon är klassad som “mellanliggande” är den massiva blåbärs- och hallonflaggkakan, antingen för att det krävs förmåga att skapa små glasyrstjärnor i blåbär-täckt övre vänstra hörnet eller för att hon litar på att mellanhemskockorna inte kommer att pressa hela väskan i sina egna munar.

Det andra dessertvalet är s’mores med hemlagad rostade kokosnötskallgalleri och ja det betyder att du gör dem “mallows” helt från början. Det ger dig också något att casual nämna medan du tittar på fyrverkerierna. “Åh dessa? Ja, jag gjorde dem i eftermiddag.”

Glad 4 juli, alla! Var säker, och ingen dömer dig för att ha ätit allt sådant glasis. Det är i alla fall vad jag säger till mig själv.