Ina Garten andelar hennes favorit sommar aptitretare recept

Vi borde bara hänvisa till sommaren som “Tomatsäsong”, som folk som skämt kallade hösten “Pumpa Spice Season” så mycket att det slutade att vara ett skämt och är precis som vi pratar nu. Om fallet börjar när pumpa Spice Lattes visas varje år tänker jag på sommaren som början när jag lägger min första baby tomatplantat i en kruka på mitt däck och svär att det här är året jag kommer ihåg att vattna det.

Livsmedelsbutiker lager tomater året runt, men det är bara ingen jämförelse med en nyplockad, helt mogen, säsongs-tomat med något annat. Och några tomater är ganska lätta att växa också. Jag är inte jättebra med växter, men mina små uteplatskrukor sätter alltid ut tillräckligt med tomater att jag kunde fylla en barnpool med dem och rulla som ett barn i en bollgrop.

Det kan vara för många tomater för vissa människor, men jag tycker att det är perfekt. Och det finns ingen brist på recept som dra nytta av stora sommartomater, som tomatkrösten med vispadta, som Ina Garten kallar “perfekt sommar aptitretare”.

Inas hemsida firar “Tomatfeber!” denna vecka, med tomat- och avokadosallad, gazpacho med getostkroutoner och rostad tomat Caprese-sallad. Denna vecka markerade hon sin piskad fetskrostini.

“Tomatcrustini med vispadta är den perfekta sommaren aptitretare”, skrev Ina i sitt nyhetsbrev. “Skarpa toasts slathered med krämig, citron piskad feta och toppad med söta mogna sommar tomater och basilika. Jag önskar tomat säsongen skulle aldrig sluta !!”

De första mogna tomaterna på sommaren smakar alltid bäst, eller hur? #sungold

Ett inlägg som delas av Ina Garten (@inagarten) den

För att göra den visade feta blandar Ina smulad feta med gräddeost i en matberedare och lägger till olivolja, citronsaft och lite salt och peppar och blandar dem sedan tills de är mjuka. Den resulterande spridningen är krämig, med en ljus citron smak som går vackert med färska tomater.

För tomaterna använder Ina mogna arvestycken eller körsbärstomater. Det spelar ingen roll vilken typ eller färg av tomat du använder för detta, så länge det är det bästa du kan hitta. Hon tärnar dem och marinerar dem i en dressing av sjalottor, vitlök, vinäger och olivolja i ca 10 minuter innan de omrörs i julklappad färsk basilikablad.

Detta är definitivt en rätt att göra just nu. Pumpa Spicesäsongen kommer snabbare än någon förväntar sig, men vi är fortfarande omgivna av utmärkta tomater och färsk basilika, och det är dags att dra nytta av dem medan vi fortfarande kan.

Vad är din favorit sommar aptitretare?