IKEA Kök: DROPPAR Spice Jars

Det är Home Cooking månad och vi får vårt kök på plats och tillbaka i form. Vi fokuserar på bra tips och verktyg, och vi har visat dig några favorit köksartiklar från IKEA – var och en på korsningen av välgjorda och billiga.

Denna pick är en ny favorit. De är uppenbarligen otestade av de dagliga bakningarnas rigor, men hittills älskar vi dem.

Vi nämnde DROPPAR- och CELEBER-burkarna i vår samling av favoritförvaringsburkar förra våren. Några av er som dessa; några av er blev emellertid besvikna över den klara akryl eller plasten i locken på de större burkarna.

Spice burkarna har ingen plast i flaskan; De har inte tydliga genomgående cirklar i sina lock. De är bara gjorda av rostfritt stål och glas. Krukorna är klara med en frostat remsa runt mitten där du kan placera en etikett eller skriva namnet på kryddan inuti. De känner sig väldigt viktiga och betydande i handen, och de är inte för stora och inte för små (för vårt kök, åtminstone).

Denna tyngdighet och bra konstruktion verkar bra på bara $ 2,99 för ett par!

Vi köpte ett dussin av burkarna (6 2-pack) och så länge älskar vi dem. De är inte för små för våra hela kryddor och vi gillar hur det inte finns någon avsmalnande öppning för våra mätskedar att fastna på.

En försiktighet: locken verkar vara lufttät (det finns plastringar inuti för att hålla en bra tätning) men de passar fortfarande lite mer löst än vad vi föredrar. Vi ser hur detta spelar ut över tiden.

  Prøv dette! Mini Cobblers Bagt i Ramekins

Har du använt dessa DROPPAR kryddskruvar? Vad tyckte du? Som alltid, om du gillar dem, lägg upp nu IKEA byter ofta sina produktlinjer.

Stanna in för en närmare titt på vårt kryddor lagring lite senare idag.

• DROPPAR Spice Jars, $ 2,99 för ett paket med 2 på IKEA. Ej tillgänglig online.

Mer från IKEA Kitchen-serien
• TEKLA Handdukar (och servetter)
• RATIONELL bestikbricka

(Bilder: Tro Hopler)