I säsong: Cherimoyas

Cherimoyas kommer bara till säsong, och denna udda utseende frukt är något att se fram emot. Tung och hjärtformad, frukten har mörkgrön hud med räfflade kakel som blir brons när den mognar. Liksom avokado och bananer mjukas frukten snabbt efter att ha blivit plockad. Faktum är att denna snabba mogning är en orsak till att cherimoya och dess nära släktingar är vanilj-äpple och pawpaw aldrig fått stor popularitet i USA.

Men frukten i den skummiga huden är något underbart…

Den har mjukheten i en mogen päron, den rika sötnosan av banan, ananasängan och avokadoens grädde. Den vanligaste beskrivningen är custardlike. Det bästa sättet att äta en cherimoya är att dela upp det i hälften och äta det krämiga köttet med en sked och lägga undan de stora mörka fröna.

Börja leta efter cherimoyas i november; De importeras mestadels från Sydamerika, särskilt Chile. Vissa är odlade i Kalifornien, men de är vanligtvis inte tillgängliga fram till januari. Undvik mycket mjuka eller bruna prov och låt hård, grön frukt mogna vid rumstemperatur tills den är ganska mjuk och färgen har blivit brons.

  En DIY Bröllopsmottagning för 200