Hur Oreo blev den största försäljningskakan i Kina

När Kraft Foods tog Oreo-kakor till Kina 1996 förväntades alla att den ikoniska svartvit kakan skulle lyckas, men försäljningen var medioker. Så företaget gjorde ett överraskande beslut, en som har gjort Oreos nummer-en-försäljande kaka i Kina idag.

Kraft började spela runt med kakans design och smak, släppte kakor formade som skivor eller sugrör och fylldes med te-smaksatt grädde tonad grön eller ljus orange-mango fyllning. Med ingen nostalgi för Oreos skulle konsumenterna inte vara störd av tweaks till originalet.

Men denna brist på nostalgi var också ett problem; Appellen att äta en Oreo beror delvis på den taktila upplevelsen, säger Kraft.

Du pryar det ifrån varandra, skrapa ut påfyllningen med dina tänder och plopa det i ett glas mjölk. Deras stenografi för konceptet: “Twist, Lick, Dunk.” Alla de vilda nya formerna och smakerna hos Oreo skulle inte fungera i Kina, om inte de på något sätt kan dela samma erfarenhet.

Så de släppte en serie av hjärntrafikande TV-annonser med söta barn som lär vuxna hur man vrider, slickar och dunkar sina kakor. Försäljningen fördubblades och fördubblades igen. Oreo nostalgi är levande och bra i Kina, tillsammans med de okända halmformade och gröna te-smaksatta Oreos.

Läs hela historien: Rethinking Oreo för kinesiska konsumenter på NPR

Vill du prova en omdesignad Oreo eller är du sant mot originalet?

Relaterad: Cookiedesigners: Oreo Cookies and Architecture

(Bild: Kraft Foods)

  Gör eller köp? Tomatsås