Hur man väljer bra billig vin från de stora märkena: Cabernet Sauvignon

Vi har alla varit där. Det är 6:30 och du får ett samtal från en vän som inbjuder dig till en avslappnad middag. Ditt enda alternativ är snabbköpet eller lokal mataffär. Hyllorna är fodrade med de kända stora varumärkena. Hur bestämmer du vilken Cabernet Sauvignon som är bäst för dig?

Forskning visar att förpacknings- och etikettdesign har ett betydande inflytande över vilka viner kunderna köper. Men om du också är intresserad av smaken, hur bestämmer du vilken som är bättre?

Enligt A.C Nielsens scandata är de mest populära vinvarumärkena som säljs genom livsmedelsbutiker i USA bland annat Yellow Tail, Sutter Home, Franzia, Woodbridge, Beringer California Collection, Livingston Cellars, Twin Valley, Kendall-Jackson Vintners Reserve, Carlo Rossi och Almaden.

Beväpnad med denna information bestämde vi oss för att kolla ett urval av dessa väl distribuerade varumärken. Vi inkluderade också ett antal ytterligare märken som vi ansåg vara motiverade att vara med. Och för att kunna göra exakta jämförelser fastnar vi på Cabernet Sauvignon.

Sammantaget smakade vi femton viner. Vårt mål i provsmakning var att hitta viner som skulle locka dig att hälla ett andra glas. Vi letade efter viner med en bra koncentration av ren frukt, uppfriskande att dricka, släta över gommen och balanserade när det gäller tanniner, surhet, fruktintensitet och alkohol.

Det mest intressanta resultatet av provsmakningen var att övergripande chilenska viner tycktes erbjuda bästa kvalitet: prisförhållande. Förståligt så, med tanke på att Chiles internationella vinframgång kom från att producera god kvalitetsviner. Australiens Jacobs Creek visar sig återigen vara en konsekvent säker satsning. Kommer inte att slå dina strumpor av men pålitligt balanserad och pålitlig.

Vi hade några kaliforniska och australiensiska besvikelser där vinerna var antingen smala, weedy och alltför heta eller alltför söta, kandade och sirapiga.

Vi hoppas att förslagen nedan kommer att vara till hjälp nästa gång du måste hämta ett vin i bråttom.

Bästa Big Brand Vin Bets: Cabernet Sauvignon

2006 Santa Rita 120, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, Chile ($ 7) – Intensiv cassis, svart körsbär, kryddnejlika och vaniljaromer. Brimming med saftig mogen frukt och lager av kryddor och jordnoter med en snäck av eukalyptus på gommen. (17/20)

2006 Montes Classic Cabernet Sauvignon 2006, Colchagua Valley ($ 8) – fylld med saftig svart frukt med lager av toasty karamell, kryddor och tips av eukalyptus. (17/20)

2006 Errazuriz Estate Cabernet Saivignon, Aconchagua Valley, Chile ($ 10)
Fylld med mogna röda och svarta frukter och jordnära aromer. Lager av plommon, jordgubbe och björnbär och toasty krydda på mållinjen. (16,5 / 20)

2005 Jacobs Creek Cabernet Sauvignon ($ 7) – stewed plommon och cassis arom med tips av rabarber och örtteknutor. Modern frukt framåt stil med fasthållen ek och En fruktdriven stil med koncentrerad svart frukt och krydda på gommen (16/20)

2005 Hess Select Cabernet Sauvignon ($ 11) – Intensivt frukt framåt med lockande dofter av mogna “jammy” frukter med överlag av choklad. Cassis smaker dominerar gommen med hints av kakao. (16/20)

2006 Foxglove Cabernet Sauvignon, Paso Robles ($ 13). Ett stort vin. Ljus cassis frukt med mycket toasty vanilj och krydda. (15,5 / 20)

2006 Rökning Loon Cabernet Sauvignon ($ 10) – mogna plommon och svarta frukter med massor av toasty vanilj och smokey mocka anteckningar. Fylld med tips av kryddor och örter på gommen. (15,5 / 20)

2005 Ravenswood Vintners Blandning, Cabernet Sauvignon, Kalifornien ($ 10) – Mörk och brooding med starka jordnoter. Massor av svart körsbär och plommon med subtila ek sedlar. (15/20)

2005 Columbia Crest, Grand Estates, Cabernet Sauvignon, Columbia Valley, Washington ($ 10) – Bakade plommon och björnbär med lager av kryddor och kaffe och tips av kokosnöt och vanilj. (14,5 / 20)

Ha en bra vecka!
Mary

Mer billigt (men gott) vin


Hur man väljer bra billiga vin från de stora märkena: Pinot Grigio

Mer Kitchn Godhet

• Vilka livsmedel kan du åka på planet?
• Kakor Gone So Wrong (och Right)
• Kök Organisationstur: Ett besök med Bento Expert Biggie Lunch i en låda
• Recept: Jordgubb-Yoghurt Popsicles
• Brand New Cabinet Line från IKEA
• Hur man gör: Gör ispressad kaffe
• NY Times Perfect Chocolate Chip Cookie: Förändringar och substitutioner från Kitchn
• Bar Artikel: Metal Bendy Straws
• Sommar Cocktails! Fullständig Roundup