Hur man suger en biff i ugnen

Varför inte laga en Porterhouse Steak i kväll?

Vi föreslår att servera biff för mid-week firandet eftersom de är snabba. Det enda prep-arbetet som krävs är en resa till en bra slaktare. Din biff kommer att brilla till sällsynt perfektion på under tio minuter. På Alla hjärtans dag betyder mindre tid i köket mer tid för, umm, andra saker.

Här är vår steg-för-steg guide för att laga biffar i din broiler.

Se även vår steg-för-steg-bildtutorial för att laga en biff här:
• Hur man lagar en biff i ugnen

Att laga en biff börjar med shopping. Gå till en slaktare med gott rykte (Om du är i Midtown Manhattan, kolla Ceriello i Grand Central). Om du har råd att gå antibiotikofri och hormonfri, kolla in de åldrade biffarna på hela maten. Var beredd att betala så mycket som $ 20 per kilo och kom ihåg avvägningen: du betalar mer för premium steker för att spara tid i köket.

En Porterhouse, även känd som ett T-ben, kombinerar två av de bästa skuren biff: en New York Strip och en filé. Leta efter ett Porterhouse som är minst en och en halv tjock med en vikt på ungefär ett och ett halvt kilo – det är mer än nog för dig och din valentine.

Placera toppskivan fyra till fem tum från toppen av ugnen. Ta biffen ut ur kylskåpet när du värmer upp pannan till sin högsta möjliga temperatur (vår broiler når upp till 550 grader). Öppna ett fönster bara i fallet. Saker kan bli lite rökiga.

Medan pannan värmer, värm upp en tom gjutjärnspanna eller grillpanna med hög värme på spisen i cirka fem minuter. Om du använder ett premiumskär av åldrat kött och en välskött panna, behöver du inte lägga till någon olja i pannan. Den skrikande hetpannen kan bara börja röka lite. Var försiktig och var noga med att använda en tjock ugnsmitt.

När båda pannkakan och pannan är förvärmda, skrapa biffen med salt och lägg den i pannan. Vi lägger inte på svartpipa tills det kommer ur pommes frön, eftersom vi tycker att det kan brinna, men andra skiljer sig åt med oss ​​på detta). Placera pannan på det övre stället, under pannan.

Låt steket brilla i fyra minuter och vrid sedan försiktigt det till andra sidan i ytterligare fyra minuter. Om du använder en grillpanna med upphöjda åsar, se till att du inte vrider biffen runt i pannan. Du förstör grillmärkenna.

Efter att stekarna har smakt på varje sida, drar du pannan ur pannan. Använd en paringskniv för att göra ett litet snitt i mitten av den större sidan av Porterhouse se om biffen är klar till din smak. Kom ihåg att biffen kommer att fortsätta att laga lite även efter att den är ur pommes frites. (Känn dig inte så illa om att klippa in i biffen. Ja, du kommer att släppa lite av saften ur biffen, men att tappa lite juice är bättre än att överbrygga biffen.) Om du vill ha biffen mer bra gjort, returnera den till broiler, kontrollera den igen efter en annan minut.

Flytta biffen från pannan till disken och servera omedelbart.

Vi kom till denna metod efter att ha gjort en hel massa biffar och rådfrågade med minst fyra slaktare, The Cooking Cooking, och Mark Bittman’s How To Cook Allt. Kitchn läsare, vad är dina tips för att servera den perfekta biffen hemma?

Se resten av vårt valentins menyförslag och köplista här:
Alla hjärtans middag för dummies

Se även vår steg-för-steg-bildtutorial för att laga en biff här:
• Hur man lagar en biff i ugnen

(Bild: Chris Phillips)