Hur man gör ljus i en långsam spis

Om du letar efter ett sött och tankeväckande sätt att visa din uppskattning den kommande säsongen, se inte längre än din långsamma spis. Förutom soppor, dips och weeknight-middagar kan din pålitliga långkokare enkelt hjälpa dig att göra den perfekta presenten: en massa söta ljus.

Och innan du frågar nej, berör inte vaxet insidan av den långsamma ugnen, så det finns ingen grov rester eller svår att rengöra röra. Så här gör du hemma.

Sätt burkarna i långsam spis: Placera burkarna i en tom långsam spis. Häll varmt vatten i den långsamma ugnen tills burkarna är halvt nedsänkt. Ställ in din långsamma kokare högt, sätt locket på och låt burkarna sitta i en till två timmar eller tills vaxet är helt smält. “Src =” https://atmedia.imgix.net/79b9de0a2a79a580465b0e9ce394cb2691955142?w=160&h= 160 & fit = gröda “>

Ta bort burkarna: Med dina ugnsvattnar på, använd tang för att ta bort ljusen från den långsammare spis. Placera dem på en värmebeständig yta och lägg i dina eteriska oljor om du vill. “Src =” https://atmedia.imgix.net/0a3903b59b7dd624d3861e6b5db2cd151904ea99?w=160&h=160&fit=crop “>

Dekorera burkarna: Lämna ljusen slätt eller dekorera burkarna med ett fint band eller garn och binda in en kvist med färska gröna grönsaker för en festlig efterbehandling “src =” https://atmedia.imgix.net/2b3dee22261bd8d28ef765093cc5e65c5627258b?w=160&h=160&fit = gröda “>

Förse dem som gåvor: Ge ut färdiga ljus som små insatser för uppskattning för medarbetare, lärare och andra viktiga personer. Eller behåll dem för dig själv! “src =” https://atmedia.imgix.net/7ba28e228260ec9fde1276368f9a6e52875c0c6d?w=160&h=160&fit=crop “>

Hur man gör ljus i en långsam spis

Gör 5 ljus

Vad du behöver

Ingredienser

 • 3 pounds sojavax
 • 5 (4 ounce) Mason burkar
 • 5 veckor
 • Eteriska oljor (tillval)
 • Band eller garn (tillval)
 • Sprigs of greenery (valfritt)

Utrustning

 • Långsam spis
 • Bambusspett
 • Grytvantar
 • Tång
 • Sax

Instruktioner

 1. Tillsätt vax till Mason-burkarna: Fyll dina Mason burkar på toppen med bitar av vax.
 2. Sätt burkarna i långsam spis: Placera burkarna i en tom långsam spis. Häll varmt vatten i den långsamma ugnen tills burkarna är halvt nedsänkt. Ställ in din långsamma kokare högt, sätt locket på och låt burkarna sitta i en till två timmar eller tills vaxet är helt smält.
 3. Lägg till mer vax: När vaxflakorna smälter, kommer burkarna endast att vara ungefär halvfulla, så försiktigt tillsätt i flera vaxstycken och rör om med en bambuskivare att kombinera. Låt den nya vaxen smälta helt. Upprepa tills ljusen är på önskad fyllnadsnivå och lämna dem sedan i långsam spis – med värmen fortfarande högt – i ytterligare en halvtimme.
 4. Ta bort burkarna: Med din ugnskåp på, använd tang för att ta bort ljuset från långsam spis. Placera dem på en värmebeständig yta och sätt i dina eteriska oljor om du vill. (Börja med fem till 10 droppar och gå upp därifrån om du föredrar en starkare doft.)
 5. Lägg till veckorna: Låt ljusen svalna i 10 minuter innan du sätter in dina wicks. För att hålla wick i mitten av varje burk, placera en bambuskivare över toppen och låt wicken luta försiktigt mot den. Du kan fästa spettet i burken med liten bit om det behövs. Låt sitta över natten.
 6. Dekorera burkarna: Låt stearinljuset släppa eller dekorera burkarna med ett fint band eller garn, och binda in en kvist av färska gröna för en festlig efterbehandling.
 7. Trima fästarna: Använd sax för att trimma fästningarna om det behövs och skruva på locken om du vill.
 8. Förse dem som gåvor: Ge ut färdiga ljus som små insatser för uppskattning för medarbetare, lärare och andra viktiga personer. Eller behåll dem för dig själv!

anteckningar

 • För en mer avancerad touch, använd de quiltade kristallmasonburkarna. Den texturerade exteriören ser vacker ut och mer som ett butiksköpt ljus.
 • Gör dig själv en tjänst och få rakad soja vax – bryta ner vaxblocken själv är rörigt och tar mycket tid. Det är $ 10 för två pund på Hobby Lobby.
 • Trim din wick ner till 1/4 tum. Längre och flamman blir för stor!
 • Eteriska oljor är trevliga tillsatser om du vill skapa ett doftljus. Lavendel är avkopplande och lugnande, patchouli luktar jordnära och pepparmynta har visat sig hjälpa till med koncentration.