Hur man gör glass som en hantverkare: Fantastiska Recept från Jenis Glassar i Columbus, Ohio

Vi har gustat om Jenis Glassar några (för många?) Gånger här, men vi kan inte sluta prata om hur bra den här glassen är. Vi är mycket stolta över denna lokala skatt – allt inspirerad av Ohio mejeri och frukt.

Så vi var glada att se Jeni Britton, vår hemstad kulinariska hjälte, i Mat & Vin denna månad – med en full spridning av tips och recept om att återskapa några av hennes fantastiska glassar. Vi blev verkligen förvånade över det första vi läste…

Jeni Britton, grundare av Jenis, är en ung kock med ett geni för glass och sorbet. Hon var på Food & Wines Tastemaker Award-lista, och hon vann ett guldmedaljpris i Gallo Family Vineyards-tävlingen i år. Hennes säsongsmässiga, lokalt framställda sortiment av smaker inkluderar saker som thailändsk chili (gjord med lokalt tillverkade Krema jordnötssmör, kokosnöt och bara en ledtråd av chili peppar), jordgubbarrosblomma, getost med sur körsbärskompot och banankrok.

Så vi var mycket glada över att se denna mat och vin bit och recept från henne, särskilt med tanke på att vi har försökt att omvända-utveckla några av våra favoritisar smaker under de senaste två åren.

Det första hon sa, som verkligen överraskade oss, är att hon inte använder några ägg alls i hennes exceptionellt krämiga och rika glass. Hon finner att smaken av ägg distraherar den rena smaken av grädden. Så istället använder hon bara lätta berättelser av majsstärkelse och gelatin efter att ha minskat krämmen för att förtjocka den.

Bra tips! Vi kan knappt vänta med att prova dem. Det fanns också en hel del recept bifogade artikeln.

Här är några av våra favorit recept från biten:

• Sour-Cherry Lambic Sorbet – Vi har haft denna sorbet, gjord med en underbar körsbär lambisk öl. Detta ger bara en ledtråd av jäst, men det smakar främst av tårta, färska körsbär. Vi försöker förmodligen inte ens det här hemma, eftersom vi kan köpa den av pinten!

• Pistachio Glass – Den här är å andra sidan värt att försöka hemma. Den har en lätt, delikat smak som smakar av grädde, pistasch och nästan ingenting annat. Vår favorit är den här glassen som sandwichas mellan två stora chewy mandelmakronkakor i Jenis signatur glasssmörgås. (Se hela menyn här.)

• Fullständig artikel: Hur man gör glass som en hantverkare

Om du inte befinner dig i Columbus, Ohio, har du förmodligen inte smakat Jenis fantastiska smaker – men du kan beställa via post. Dyrt, ja, men betrakta det för en sommarfödelsedagspresent. Du kommer inte bli besviken.

• Jenis underbara glass

Relaterad: Produktrecension: Cuisinart Automatic Ice Cream Maker

(Bilder: Lisa Fjeld; Frances Janisch)