Hur kan jag säkert skydda hemlagade soppor? Fråga gästekspert: Canning-frågor till Marisa McClellan

F: Jag har blivit tillsagd att det är bra att använda steriliserade burkar och sätt HOT-soppa i dem – vrid dem upp och ner och låt dem försegla sig.

Är detta en bra metod för livsmedel med låg risk?

– Fråga från Tara

Marisa: Tara, den som berättade för dig att det var ett lämpligt sätt att kan het soppa vägrade dig väldigt. Soppa är en lågt syrlig mat, vilket innebär att det är en fantastisk miljö för botulism att växa. Medan du kommer att uppnå en tätning med upp och ner-metoden kommer det inte att vara starkt och det finns en enorm chans att förorena och förstöra. Så försök inte att sätta upp soppor på detta sätt (och om du redan har gjort det av säkerhetsskäl, skulle jag rekommendera att kasta dem ut omedelbart).

Det enda sättet att behålla soppor och lager är att pressa dem eller frysa dem.

Marisa McClellan, vår gästexpert i veckan, svarar på dina frågor om konservering och konservering. Marisa skriver mat i burkar, en blogg ägnad till konservering, konservering och annan mat i burkar. Hon undervisar också konserveringsverkstäder.

Marisa kunde inte komma till alla dina frågor den här veckan, men hon kommer att svara på några av dina frågor på sin blogg i helgen. Så se till att kolla in där och se om din konserveringsfråga har besvarats!

Tidigare frågor om canning svarat av Marisa:

• Är det säkert att kunna såsås?
• Min jordgubbar Jam gick dåligt! Varför skedde det?
• Är det OK om det finns luftbubblor i färdiga burkar?
• Är det säkert att använda mina egna recept för konservering?

(Bild: Tro Durand av Zucchini Vitlökssoppa)