Hur jag kastade en Mexican Candy Tasting Party

Är dina smaklökar redo att explodera? Vill du dansa med eld? Du vet det! Mängden neonfärgade mexikanska godisar hade länge frestat mig på min lokala latinska marknad, så äntligen några vänner och jag hade en riktig provsmakning – och det blev en ganska fest. Läs vidare för vår översyn av dessa out-of-control sötsaker!

För det mesta är mexikanska godis en explosion av extrem smak, allt från sur, söt, salt och kryddig, med några enskilda bitar som förkroppsligar alla dessa känslor. De är inte för svaga i hjärtat. Vissa är otroligt funky. Den typ av porslin där du tycker: “Jag gillar det här? Hmm … Vänta en minut, något intressant händer här, jag är osäker, men jag ska fortsätta …” Jag har haft måltider i avlägsna delar av SE Asien med ett liknande tänkande mönster, där jag kände mig som om jag kom igenom måltiden triumferade över den, överlevde det ens. Smakar så annorlunda mot en västerländsk gom, att min matkompanjon och jag var hög efter det var över.

Kanske är det södra Kalifornien tjejen inom mig (växte upp ganska nära Mexiko) eller mina högra eftermiddagar att ladda upp på super surt godis precis före jazzdansklassen (allt det sockret och Michael Jackson, jag var i himlen!), eller bara min medfödda förkärlek för alla saker samtidigt söt, sur och kryddig. Oavsett orsaken älskar jag de intensiva smakerna av godis från Mexiko.

För vårt provsmakningsparti samlade jag ett sortiment av godis, multiplar av var och en för mig själv och tre vänner att smaka, värdera och notera. Jag skrämde bort vår tilldelade poäng på 1-5 och gjorde ett medelvärde av varje godis slutliga nummer. Jag kan inte tänka på något större sätt att ta bort en eftermiddag. Vilket godis gjorde betyget? Vi hade alla en tydlig favorit.

Mexican Candy Tasting Final Scores (1-5 stjärnor) och anteckningar

 • De La Rosa Peanut Mazapan: 5 stjärnor. # 1 godis av alla smakare, som en mexikansk jordnöts halvah. Sandig och pasty, perfekt sötad och massor av jordnötssmak. Crumbles i handen (se det på bilden nedan med den röda och vita randiga bakgrunden).
 • Pico Buzzy: Ej betygsatt, första godis smakade (glömde att göra mål). Konstigt, men märkligt gott – salt, surt tamarindkristaller. Min svägerska hade en bra idé att sprinkla detta över en lollypop. Jag trodde att det skulle vara perfekt att fira en cocktail med dessa galna saker.
 • Chamoy Teco: 1,8 stjärnor. Kom i en liten väska, som snabbmat ketchup. Smakad som varm, sur, söt ketchup. Kanske bättre som en varm och sur sås, på tofu. Förvirrande som ett godis. Mycket smaklig.
 • Dolche De Leche Chokladmynt: 1,3 stjärnor. Några av de vaxande, foulest “choklad” jag någonsin har haft. En vän gillar det fortfarande, som han säger, “Jag älskar någon choklad.” blegh.
 • Cremino av Bicolor: 2 stjärnor. Detta är en napolitansk bar med vanilj, jordgubb och choklad sida vid sida. Jag tycker att det är fantastiskt, sött och välbekant. Älska dinosauren på paketet. Stor vanilj sektion.
 • Ante Limon: 3.5 stjärnor. En liten säck med salt limepulver, liknar något som är olagligt. Vi alla överens om att dess sura salthet var en stor gommen rengöring. Det kan vara en annan bra behandling för att para med en margarita. Svärson noterade detta tog henne rätt tillbaka till barndomen; hon är också en södra Cali-tjej som växte upp med att äta mexikansk godis.
 • Mango Fizzle, av Neo USA: 2,75 stjärnor. Denna mangogelkonsol bröt ut ur sin lilla kopp vid öppningen, och påstod flera smakare mycket smakrika. Jag kände mig likadana med tapiokulor i konsistens, väldigt seigt och gummy. En smakare kallade det “uppfriskande.” Jag trodde det skulle bli bättre kylt.
 • Tangy Chili Powder: 4 stjärnor. Kornigt texturerat rött pulver, älsklingskärl av popstenar och nördar. Dess “lätt att dela” (som det sägs på paketet) var kvaliteter noterade när vi hällde lite in i handflatan. Det hade definitivt en söt och saltighet, då en stor hit av funk. Oavsett var funk kommer från. Vi är kvar förvirrade, men fascinerad.
 • Pulpamindo: 4 stjärnor. Extra varmt, surt och stinkigt tamarind godis, konsistens som ett främmande fruktläder. Detta är ett djärvt godis – vi är alla glada över det. Min man sa till och med att han förstördes i början, sedan sänkte sig i nyfikenhet så glädje åt smaken, men svor att han aldrig skulle äta den igen. “Maximal Flavour” godis.
 • Nucita: 3,6 stjärnor. Alla smakare kände smaken liknar gott om jordgubbar Snabbmjölk. Jag älskade det här! Mycket trevlig. Andra sa att det var för sött, jag trodde det var rätt. Läckra även. Jag noterade, “överväldigande bra.” Wow! Då är jag en suger för jordgubbsmjölk, vilket framgår här och här.
 • Pico Buzzy: 3,3 stjärnor. Sött, surt, funky, trevligt, men pulvret gav oss klibbiga händer. Inte lika bra som de andra pulveriserade godisarna.
 • La Vaquita: 3 stjärnor. Kanel, vagt karamell-smaksatt lollipop. Jag tyckte det var mjukt och gott. Inte för söt.
 • Atomic Sour Bomb: 3.5 stjärnor. En röd lollipop med sur burst i mitten, min mun puckar just nu när jag skriver det här, det var så surt. Mycket smaklig, som en blowpop på utsidan, men med en galna surhet inom.

Är du en fan av mexikansk godis? Om så är fallet berätta om din favorittyp och varför du älskar det!

Köp mexikansk godis online: Mex Grocer

Relaterad: Recept Review: Gurka Ice Pops med Lime & Chili

(Bilder: Leela Cyd Ross)