Hur dricker med min familj har gjort mig till en ansvarig drinkare

Jag skulle ljuga om jag sa att jag aldrig har blivit full eller att jag aldrig varit hungover. Jag har gjort min rättvisa andel av festen – hej, varjesak i måttlighet, eller hur? – men jag har alltid sett min relation med alkohol som en hälsosam, och det är på grund av en enkel sak: min familj.

Varje familj har sin egen dynamik, men om jag kunde beskriva mina i ett ord skulle det helt enkelt vara nära. Det finns få familjer så nära som mina, och det sträcker sig långt bortom min närmaste familj, mina kusiner, moster, farbröder och dessa människor vi kallar släktingar, inte på grund av blod, men på grund av kärlek och vänskap.

Min faktiska familj på vår årliga semester.

(Bildkrediter: Sadie Trombetta)

Vi är den typ av människor som gillar våra traditioner, från stora sommarsemester till ännu större semesterpartier till ja, dricka tillsammans. När jag tänker på de människor som jag vill gå till baren med är det vanligtvis folk som är relaterade till mig. När vi dricker tillsammans känner jag mig trygg, odödad och avslappnad.

Och det kommer från en livstid av läror.

Ärlighet är viktig

Jag växte upp, jag var ganska medveten om att jag lucked ut och fick de “coola föräldrarna”. Till skillnad från mina vänner stränga mödrar och pappor, var min mamma och pappa avslappnad när det gällde regler, men de levde efter en politik: ärlighet framför allt annat.

När jag kom i trubbel som barn var det oftast för att jag ljög om någonting, så när jag var tonåring hade jag utvecklat ett ganska öppet förhållande med mina föräldrar byggda på förtroende. Om något hände i skolan försökte jag inte gömma det. Om jag fick en pojkvän störde jag inte om det. Och även om jag drack på gymnasiet, försökte jag inte hålla det från mina föräldrar. De uppmuntrade aldrig eller tolererade min underdrinkning – de köpte mig aldrig alkohol eller lät mig kasta fester i mitt hus (de är inte helt galen!) – men de skapade en miljö där, om jag gjorde det valet själv , Jag kunde prata med dem om det utan att helt enkelt skrika på.

Smaka på den förbjudna frukten

Min mamma berättade alltid för mig att hon ville att jag skulle kunna komma till henne om någonting, särskilt saker som kan vara farliga eller skadliga, som alkohol eller dricka och köra. Om det någonsin var en natt som jag bestämde mig för att gå ut och dricka med vänner och inte kunde hitta en utsedd förare, gick jag bakom mitt eget bils hjul (eller i en med en inebriated chaufför) aldrig i mitt sinne. Jag visste att min mamma alltid skulle komma och hämta mig om jag behövde henne, och hon litade på mig att inte missbruka det alternativet.

Och jag var aldrig tvungen att, för att jag inte var den här läckra förbjudna frukten, när jag fick händerna på det, behövde jag binge det hela. Mina föräldrar placerade aldrig detta orealistiska, nolltoleransförbud mot de saker som gjorde det verkar ännu mer tilltalande. Det var en substans som jag fick veta från en tidig ålder kunde vara kul när det var ansvarsfullt, en sak som jag såg mina föräldrar konsumerar regelbundet utan väsen. Om det inte var en stor sak för dem, så borde det inte vara en stor sak för mig heller.

Ännu fler av oss på min systers 21-årsdag.

(Bildkrediter: Sadie Trombetta)

Firande tillsammans

Precis som många college barn drack jag under min karriär. Inte varje natt var representativ för den ansvarsfulla attityden jag hade försökt att anpassa – jag var ung, ge mig en paus – men jag gjorde mitt bästa. Och när det kom dags att lagligt dricka visste jag exakt hur jag ville fira.

De flesta 21-åringar spenderar sina födelsedagar med sina vänner i baren, men när jag var gammal, bodde jag med min familj i stället. (Det fanns 20 av oss – inklusive mina föräldrar, syster, moster, farbröder och kusiner.) Inte bara köpte de mig drycker och tog mig till olika barer, men de skapade också ett litet drickningsspel för tillfället.

Jag vet vad du tänker: Ett drickande spel låter mycket oansvarigt. Och kanske skulle det vara – med fel folkmassa.

När natten fortsatte och tävlingen uppvärmdes, befann mig mig själv från buzzed till berusad till drunker, men omgiven av min skyddsfamilj kände jag aldrig en gång i kontroll eller osäker. Efter varje drink hade jag någon där för att få mig att följa det med ett vatten. När främlingar i baren beställde min födelsedagsskott, var min familj där för att jag skulle kunna hantera det och om jag inte kunde, föll de artigt för mig.

När jag började känna att jag korsade linjen från berusad till slösad beställde min familj lyckligtvis mina alkoholfria drycker och mat i baren innan jag slog mig in i vår nyktera förarens bil, tog mig hem och lade mig till sängs.

Min födelsedag var en otrolig och meningsfull natt jag kommer aldrig glömma, men det var också starkt annorlunda än de 21 års födelsedagen av så många av mina vänner. Istället för att vara omgiven av lika inebrierade vuxna, tillbringade jag min födelsedag omgiven av min familj som passade på mig och visade mig hur man dricker utan att få skräp.

När jag vaknade morgonen efter min 21: e födelsedag hade jag vatten och aspirin som väntade på mig, men som det visade sig behövde jag inte det. Jag var faktiskt omslaktfri, för i motsats till nätterna gick jag ut med att dricka med vänner, jag kände mig aldrig pressad att dricka mer än jag ville. Även med det lilla spelet kände jag inte behovet av att “hålla upp” med någon, och de gånger jag kände mig lite för full, var jag aldrig rädd att tala om det.

Dricker som en riktig vuxen

I år blev jag 27 år och när jag firade min födelsedag med min partner och en dag med bryggerihopping kunde jag inte låta bli att tänka på min familj och önska att de var en del av firandet. Men med varje öl, med alla skål visste jag att de var där med mig. Precis som varje annan gång jag dricker, oavsett om det är i baren, en fest eller ens hemma på min soffa, är min familj ryktet av röster som berättar för mig när jag ska säga ja och när jag ska säga nej i baren. Det är de exempel jag försöker följa under en utekväll, även om jag inte är med dem.

Och vet du vad? De kommer alltid att vara mina favoritdrinkar, för de lärde mig hur man gör det rätt.