Hjälp! Hur fixar jag mitt muffinsrecept?

Rachel, en av våra läsare, har kommit i bakning och hoppas på lite hjälp med ett av hennes recept:

Hej, Kitchn! På senare tid har jag försökt att laga mer hemma, och jag gör också mina första försök att baka från början. Idag var en lätt start – bananmuffins. Receptet jag använde är som följer…

Bananmuffins

Blanda:
3 mosade bananer
1 slagen ägg
3/4 c. socker

Sen Lägg till:
1 tsk bakpulver
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 c. mjöl
(Jag tillade också lite gräddfil och en dash vanilj extrakt.)

baka sedan 20 min vid 375 °

Mina muffins visade sig läckra, även om de definitivt var mer av en bananbrödskonsekvens än en tårta-y-muffin som jag hoppades på. Vilka modifieringar kan jag göra till detta recept för att få en mer fuktig muffin?

Tack!

Det här är en mycket intressant fråga, Rachel! Och en knepig, eftersom modifierande bakningsrecept går in i någon kökschemi. Vi älskar att leka med recept tills de är precis som vi gillar dem, och vi är glada att ge den här ett försök.

Här är vad vi antar från din e-post: Smaken av dessa muffins var bra, men konsistensen var tät, fuktig och mycket öm. Vi tänker på att du vill ha en något torrare muffin med en lättare smulkaka.

Först och främst, försök att klippa tillbaka på förlossningen. För varje kopp mjöl behöver du bara 1 tesked bakpulver eller 1/4 tsk bakpulver. För mycket förhöjning resulterar i själva verket i en tätare konsistens, eftersom kakan stiger och kollapsar sedan tillbaka till sig själv när gaserna fly.

För detta recept rekommenderar vi att du använder 1/2 tesked bakpulver och 1/4 tesked sodavatten. Om du vill ha en lite mer sur smak i dina muffins, kan du också hoppa över kokpulverna helt och helt enkelt använda 1 1/2 teskedar bakpulver. (Anledningen till att vissa recept använder både pulver och läsk är att soda neutraliserar surhet när receptet innehåller mycket sura ingredienser, som din gräddfil.)

Förresten, håll dig till ungefär 1/2 kopp gräddfil för att hålla andelen vätskor i balans. Du kan lägga till lite mer om smeten verkar väldigt tjock och torr.

Försök sedan lägga lite lite fett. Du behöver inte mycket – kanske 2-3 matskedar smör – men det hjälper till att göra muffinsna lättare. Smör hjälper till att hålla de små luftbubblorna som expanderar medan muffinsna är i ugnen och skapa den luftiga strukturen.

Slutligen kan du leka med hur du blandar ingredienserna ihop. Överraskande kan detta göra en stor skillnad i den slutliga texturen!

Om du slutar lägga till fett, se till att det är vid rumstemperatur och använd sedan en handblandare för att grädda den lite. Lägg i sockret och grädda dem tillsammans tills blandningen är ljus och fluffig – som frostning! Sätt sedan in ägget i smör / sockerblandningen. Slutligen tillsätt i mashed bananer, gräddfil och vanilj.

I en separat skål, kombinera mjöl, natron, bakpulver och salt. Lägg detta till vätskorna lite åt gången tills de två knappt kombineras och du ser inte längre mjöl. Detta borde bilda en rak smet. Om det fortfarande är mycket flytande, försök att lägga till ytterligare 1/4 kopp mjöl.

Om du inte har en mixer, gör bara det bästa du kan för hand. Texturen kommer att bli lite tätare än om du hade en mixer, men borde fortfarande vara fluffigare än tidigare.

Rachel, var snäll och låt oss veta vad du slutar göra och hur dina muffins visar sig! Lycka till med din bakning!

Har någon annan andra förslag till Rachel att försöka?

• Vi hänvisade till båda Bakewise av Shirley O. Corriher och På mat och matlagning av Harold McGee i vår forskning för detta inlägg.

Relaterad: Bakverk Lab: Varför blev vårt tårta fallet platt?

(Bilder med tillstånd av Rachel)