Hemhöjda ägg: Höj kycklingar och lägg ägg på allt

Det var en tid åtta, tio år sedan – när ägg “skrubades från den vanliga amerikanska frukosten” på grund av kolesterolhänsyn, enligt en ny artikel i The New York Times, men dessa dagar är över. Ägg är tillbaka, men de kommer inte till dig genom en fjäderfä gård transportband; De kommer från en bakgård, ett tak, kanske till och med ditt eget vardagsrum.

Ökningen av den lokala rörelsen, den gröna rörelsen, även lågkonjunkturen har lett till att både stads- och förorterna höjer sina egna kycklingar. Du kan nu beställa kläckägg och daggamla kycklingar på nätet från webbplatser som GreenFire Farms och Murray McMurray Hatchery, där du hittar kycklingraser, svensk blomma, franska maraner, sydamerikanska Araucanas, Buff Orpington-lägger ganska blå, mörk choklad eller andra levande färgade ägg. (Obs! Färgen påverkar inte äggets smak, men det gör dem så snygga!)

Könns reproduktiva cykel är kopplad till dagsljus, så nu är det våren, gårdsbackarna över hela landet har börjat lägga sig igen. Och som Times påpekar att svårigheten under de närmaste månaderna för hushållare i hemmet inte är att höja hönsen; det håller på med dem. Under högsäsongen kan en höna lägga ett ägg varje dag och om du håller några höns … ja, du kan se hur många ägg du snart ska sitta på din bänkskiva. (Tid för att ta en titt på Kitchns äggreceptarkiv!) Men för de hängivna är smaken av ett hemhöjt ägg helt värt den kreativa menyplaneringen:

Hemhöjda ägg har märkbart bättre smak och konsistens. Äggulorna från välmättade, välutövade höns är lika orangefärgade som en taxi i New York. De har vad Bradshaw kallar “muskelton”: tjocka väggar och en rik och intensiv smak … De vita är aldrig rinnande och de står upp omedelbart när du piskar dem … Även vanliga äggröra är olika: de har en sötma, en friskhet och en rikedom mot dem.

Håller du kycklingar? Tänker du på det? Berätta för oss nedan!

Läs mer: Strax från Home Coop på The New York Times

Relaterad: På varför betalar jag $ 7,50 för ett dussin ägg

(Bild: Dana Velden)