Helgläsning: Favoritböcker på bakbröd

Någon som gör någon bakning i helgen? Vi leker fortfarande med surdeg i vårt kök, som kokar ner för att kasta en kopp sourdough starter i bara om allt. (Pizza deg? JA! Muffins? Mmm … vi kommer tillbaka till dig på den där …)

Om du letar efter lite inspiration, här är en runda av några av våra favoritböcker. Vad är ditt?

Några av dessa böcker har varit med oss ​​från vårt första försök till pannkakor och andra har blivit gå till böcker för alla våra bakningsfrågor.

Bröd ensam av Daniel Leader
Den här boken var vår första introduktion till surdeg och världen av hantverksbröd! Vi har använt det så mycket under åren att sidorna började falla ut och nu bor det i det lila bindemedlet som visas ovan!

Brödbakarens lärling av Peter Reinhart
Vi köpte den här boken när brödbakande besatthet tog över. Det kan vara lite överväldigande för absoluta nybörjare, men det är en bra resurs för raffineringstekniker och lärande om brödbakningens vetenskap och historia..

King Arthur Flour Baker’s Companion
Vi har aldrig fått ett recept, gå fel från denna kokbok. Recepten är inte bara läckra, men kapitletöppnare och receptetiketter erbjuder tips och knep som lär ut bakgrunder.

Bakning Illustrerad av Redaktörerna av Cooks Illustrerade Tidskrift
Det här är ett nytt tillskott till vår samling, men vi kan redan berätta att det snart kommer att bli så smash-sprutat och chokladtvätt som resten av våra böcker. Liksom King Arthur-boken, syftar denna till att undervisa tekniker och grundämnen tillsammans med deras testkök godkända recept.

Resten av dessa böcker är stora receptresurser och är i kraftig rotation i vårt kök:

Tassajarabrödboken av Edward Espe Brown


Brother Juniper’s Bread Book av Peter Reinhart

Brödbibeln av Rose Levy Beranbaum

Brödbibeln av Beth Hensperger

Och eftersom vi alltid är redo att begära nya bakböcker, vilka är dina favoriter?!

(Fotokredit: Emma Christensen för Kitchn)