Hasselnöt Yoghurt: Besöker Mejerihimmel i Emmental

Vår vanliga Cheesemonger är avstängd idag, så jag trodde att jag skulle ge dig en titt på en ostaffär i Emmental, Schweiz, som gjorde mig svag i knäna. Det var dock inte osten som gjorde mig spänne; det var yoghurt. Ta en titt på dessa smaker.

På väg tillbaka från bergen stannade vi vid detta mejeri och ostaffär för att hämta ost för fondue. Detta mejerikollektiv är en certifierad producent av Emmentalost, men de hade också ostar från hela regionen, och massor av hemlagad yoghurt och glass. Jag kunde inte låta bli att gape på alla krukor med färsk yoghurt som var uppradad i kylaren. Smakerna – de gick så långt bortom jordgubb och vanilj i mitt eget stormarknad hemma!

Jag köpte en liten kruka med hasselnöt yoghurt – det var definitivt svårt att välja bland körsbärs-, kastanj- och chokladsmak, men det vann. Jag upptäckte också karamell och banan yoghurt; Jag ville verkligen prova var och en av dem.

Jag hade det på dagen jag lämnade Schweiz, till frukost, och det var en vacker yoghurt – inte söt alls, tunn och krämig, och full av färska hasselnötter i botten. Det var gott, och jag kan försöka återskapa det här med hasselnötter och god yoghurt.

Relaterad: True Swiss Fondue: En smak av Schweiz

(Bilder: Tro Durand)