Gör eller köp? Smördeg

Medan vansinnigt läckra är puffdekor också en av de finaste och arbetsintensiva sakerna du kan göra i köket. Särskilt när man plockar upp ett paket med fruset blöta bakverk lakan i affären är så väldigt lätt. Är det verkligen värt att göra det själv?

Låt oss ta en titt på Pepperidge Farms Frysta Puff Pastry Sheets jämfört med receptet för att göra puff bakverk hemma från Fine Cooking tidningen. Alla kostnader tas från Peapod Online Grocery, om inte annat anges.

Pepperidge Farms Frysta Puff Pastry Sheets från Peapod Online Grocery
Puff konditorivaror från fin matlagning

KOSTNADSFÖRDELNING

Pepperidge Farms Frysta Puff Pastry Sheets från Peapod Online Grocery

TOTALT: $ 4,69
PER OUNCE: $ 0.27

Hemlagad Puff Pastry

4 oz osaltat smör, mjukat, plus 1 oz smält: $ 1.50
6-3 / 4 oz oblekt mångfärgad mjöl; mer för rullande: $ 0.41
Generöst nypa bordsalt: $ 0,01
1 tsk citronsaft: $ 0.08

TOTALT: $ 2,00
PER OUNCE: $ 0.13

TIME BREAKDOWN

Pepperidge Farms Frysta Puff Pastry Sheets från Peapod Online Grocery: Tina i 30 minuter

Hemlagad Puff Pastry: Aktiv tid – ca 20 minuter; Total tid – ca 3 1/2 timmar eller längre om din deg måste kylas ofta.

BEKVÄMLIGHET

Att göra blöta bakverk är en inblandad process, minst sagt. Du börjar med att göra ett block av smidigt smör och förpacka det i ett kuvert av magert deg. Detta smörpaket rullas sedan ut, viks som ett brev och rullas ut igen. Denna rullande och vikningsprocess, tekniskt kallad “varv”, upprepas sex gånger. I slutet består degen av hundratals mycket tunna lager smör åtskilda av hundratals mycket tunna lager av deg. Under bakning leder ångan i smöret till att skikten puffar upp i de krispiga, kuddeiga konditorierna vi känner och älskar.

Att hålla degen och smöret kylt är avgörande för hela processen och det gör också puffdekor så tidskrävande. Om smöret är för varmt blir det absorberat i deglagret. Om det är för kallt, bryter det och skär degen (vilket är lika oönskat). För att hålla den i en glad mittzon kyles bakverket i 30 minuter mellan varje tur eller två.

Detta sagt, hands-on tid är relativt liten. Om du är hemma, sätt bara en timer för att påminna dig när degen är redo för en annan tur och sedan gå om din verksamhet. När bakverket är gjort kan det användas direkt eller fruset precis som butikskök.

Smak och hälsa

Traditionellt puffdekor – och bakverket vi gör hemma – är tillverkade med allt smör, medan köttpudding som Pepperidge Farm innehåller ofta vegetabilisk förkortning. Bortsett från att vara något som många av oss försöker undvika, är det inte så gott att smaka bakverk med förkortning som smör. Det finns några kommersiella märken av smörbröd med alla smör och det är anmärkningsvärt gott. Trader Joe gör min personliga favorit från denna kategori.

Där hemlagad puff konditori verkligen vinner är i puffen. Jag har aldrig sett bakverk ganska spektakulärt puffig som de som gjordes för hand längs vägen. Detta hemlagade bakverk knäcker när du biter in i det och flingorna smälter på tungan. Det är eteriskt och helt ont.

GÖR ELLER KÖP?

Puff konditorivaror är ett roligt projekt för en lat helg, men nio gånger av tio, kommer jag att gå till bekvämligheten med ett bra köttpudding bakverk över att göra det själv. Undantaget är när jag verkligen vill ha den fantastiska puffen från hemlagad konditorivaror, som för konditorivaror eller en mycket fin efterrätt.

DOM: köpa

Har du någonsin gjort puffdekor? Föredra det över butikerna?

Relaterad: Hur man arbetar med frosset puffdekor

(Bilder: Emma Christensen och Pepperidge Farm)