Gör eller köp? Sandwichbröd

Jag har gjort mitt eget bröd efter det nej-knådade receptet för att komma upp … gosh, fem år nu. Jag älskar processen med det och jag verkligen älskar att ha färskt bröd hela veckan lång. Men så ofta, på en helg när tiden blir borta från mig och jag hellre skulle dröja över en bok än att nå mel, undrar jag: “Är det värt det?”

För jämförelse använder vi Pepperidge Farm Farmhouse Soft Hearty White Bread, min personliga favorit från mina bakningsdagar. Och för det hemlagade receptet använder vi Jim Laheys brödrecept. (FYI, jag formar normalt den här degen i smörgåsbröd.) Alla kostnader togs från Peapod Online Grocery, om inte annat noteras.

Jim Laheys No-Kneadbröd Recept från New York Times
Peapod Online Livsmedelsbutik

KOSTNADSFÖRDELNING

Pepperidge Farm Farmhouse Soft Hjärtat Vitbröd
TOTALT: $ 3,99
PER SLICE: $ 0.25

No-Kneadbröd

3 koppar allroundmjöl: 0,60 USD
1/4 tsk direktjäst: $ 0,06
1 1/4 tsk salt: $ 0.00

TOTALT: $ 0.66
PER SLICE: $ 0,04

TIME BREAKDOWN:

Pepperidge Farmbröd: 0 minuter
No-Kneadbröd: Aktiv tid – ca 1 1/2 timmar; Tid inklusive Stigande – 16-21 timmar

BEKVÄMLIGHET

Bröd tar tid, det finns ingen väg runt det. Oavsett hur mycket tid du trimmer, är det aldrig lika omedelbart som när någon annan gör det för dig.

Detta sagt, Jim Laheys recept handlar om så enkelt och grundläggande som det kommer, vilket framgår av dess bestående popularitet. Det är så enkelt att även de flesta jästseggerna bland oss ​​kan visa sig en vacker bröd varje gång!

Den största besvär planerar framöver. Om jag behöver en smörgåsbröd till lunch på måndag betyder det att jag måste baka den på söndagskväll, vilket ytterligare innebär att jag måste starta brödet på lördag. Det är svårt att tänka så långt framåt ibland. Andra tider glömmer jag att göra degen! Glömska, mer än något annat, är min personliga störst avskräckande för att göra mitt eget bröd.

Smak och hälsa

Det bästa brödet du någonsin har är brödet du gör själv. Det är helt sant. (Tja, okej, om du inte har budgeten för en riktigt hantverksmixad varje vecka. Om så, lyckosam!) När det gäller smak, friskhet och allsidig kvalitet kan inte hemlagat bröd vara beat. Lägg till det här faktum att du kan tinker med andra typer av mjöl, lägga till extrafunktioner som nötter eller torkad frukt och tillgodose vanligtvis din smak och din egen.

Ja, vi går med hemlagad bröd här!

GÖR ELLER KÖP?

Var någon annan förvånad över denna kostnadsjämförelse? Jag visste att hemlagat bröd skulle vara billigare, men inte så mycket. En loaf hemlagad bröd är pennies! Detta ensamt är ett bra argument för att göra hemlagat bröd i min bok. Förresten, till och med med en “bra” mjöl som King Arthur stöter bara kostnaden per loaf med $ 0,30. Det är fortfarande ett stort fynd över att köpa butiksköp.

Ja, jag tror att jag kommer att fortsätta att göra mitt eget bröd. Kostnadsbesparingarna är ett argument, men hemlagat bröd är bara världens bättre smakprovning än din genomsnittliga brödköp, och ofta hälsosammare. Att göra bröd varje vecka kan känna sig som en chore först, men det blir en inblandad vana för länge. Det har verkligen för mig. Och även veckorna när jag drar mina fötter, tycker jag att det fortfarande är värt ansträngningen.

DOM: Göra!

Gör du ditt eget bröd? Tror du att det är värt det??

Relaterad: Essential Kök Verktyg: Brödbakning

(Bilder: Peapod och Emma Christensen)