Gör detta! Färsk persiksmjölk

Tre skål för färska, saftiga persikor! När vi börjar se persikor på marknaden, är det allt vi kan göra för att hålla oss från att skrapa upp dem och sluka dem på plats, en efter nästa. Om du lyckas göra hem med några obesvarade persikor i väskan, rekommenderar vi starkt att smula.

Vi blev kär i Orangettes recept på plommonsmulor i fjol och använde samma smulande toppning här med våra persikor. Denna smula gör den lättaste, skarpaste toppningen vi någonsin har upplevt, med tillstånd av lite smält smör hällt över toppen. Den levererar bara den rätta balansen mellan kakigod och jammig frukt i varje bit, och vi älskar det här.

För fyllningen använde vi fem medelstora gula persikor, skalade och skivas i skivor. Vi kastade detta med 1 1/2 matskedar allmjölksmjöl, två matskedar brunt socker, en tesked kanel och ett streck nymjölk muskatnöt.

Detta bakade vackert och bubblade runt kanterna på ungefär 40 minuter. Vi lade den i ugnen (375 °) när vi började äta middag och det var klart precis när vi började bli hungriga till efterrätt.

Denna smulning var verkligen en show-stoppare. Vi kunde inte sluta prata om det hela helgen, och resterna ätes direkt från kylskåpet till frukost. Definitivt ge det ett försök snart!

Få smörreceptet! Plommakrummor från Orangette

Relaterad: Persikor och körsbär: Friska Recept för sommar Smoothies

(Bilder: Emma Christensen)