Glutenfri Tjejguide till de bästa restaurangerna i Seattle

Det är inte svårt att hitta god mat i Seattle. Bara 2016 öppnade 160 nya restauranger, barer som serverar mat eller små hörnaffärer i denna regniga stad där maten är både komfort och underhållning. Södra inspirerad brunchplats? Vingar och våfflor? Etiopisk mat? Vedeldade latinamerikanska rätter? Hållbara poke ställen? De är alla här nu.

Relaterad: En Seattle Neighborhood Food-Lovers bör veta

Den dramatiska ökningen av medvetenheten om matintoleranser under det senaste decenniet betyder att det inte heller är svårt att hitta bra glutenfri biljettpris i Seattle. I varje grannskap i staden kan du hitta kockar och servrar som vet hur man matar celiacs säkert – ingen enkel prestation, eftersom även 1/8: e tesked gluten kan göra oss sjuka för dagar. Men om vi är glada är restaurangerna nöjda. Och glada kunder betyder att upprepa affärer.

Så jag känner mig ganska säker att äta på de flesta bra restauranger i Seattle – så säker att jag är mer benägna att göra upprepade besök på en Matt Dillon eller Renee Erickson restaurang än en ny plats med en glutenfri meny. Jag gillar god mat, inte glutenfri mat i sig.

Men ibland är det värt att äta att äta på ett ställe där jag känner mig helt säker. Dessa är de sju Seattle restaurangerna som jag återvänder till för en minnesvärd glutenfri ätupplevelse.

Glutenfri Tjejguide till Äta ute i Seattle

Ett inlägg som delas av Infatuation Seattle (@infatuation_seattle) på

1. Chavez

1734 12th Avenue; 206-695-2588

Några vänner föreslog att vi försökte Chavez för vår årsdagen middag förra året. Tack! Denna mexikanska restaurang med kokkonst i Durango är en berömd restaurang, för att vara säker. Och allt på plats är glutenfritt, bortsett från några efterrätter, gjorda på en separat plats i köket. Sett tillbaka med en cocktail av tequila, färsk grapefrukt och röd sangria och förbered dig för att äta bra.

Vi ville beställa hälften av rätterna från menyn: fläskkinn med mol och nopaler; majssoppa med cuitlachoce och rostad poblano; braised lamb tacos med agave löv, chilaca peppar och tomat. Stilla röd snapper fisk tacos är de bästa tacos jag någonsin har ätit – så fräsch.

Ett inlägg som delas av Kirsten Andresen (@kikiandresen) på

2. Capitolcider

818 East Pike Street; 206-397-3564

Gå in på Capitol Cider på en fredagskväll och du får se gott om människor som dricker cider och vin, skrattar och delar matplattor. Några personer i rummet kommer att stråla eller stirra på menyn i vantro. Capitol Cider är den största oberoende cider baren i landet med intressant mat som råkar vara fri från gluten.

Prova confit duck vingar, torsk chowder med pepparrot gremolata, stekt ostkärnor med smakligt äppel smör eller den franska lök soppa gjord med ben buljong, bacon, Gruyère och glutenfri crostini. Det är fortfarande förvånande att titta på den här menyn och tänka Jag kan äta allting. Bäst av natten med ett flyg av lokala ciders och du är gyllene.

Ett inlägg som delas av Aran Goyoaga (@cannellevanille) på

3. Cafe Flora

2901 E. Madison Street; 206-325-9100

När jag först diagnostiserades med celiac i 2005, insisterade de som skriver i online glutenfria meddelandebräden samma sak: Stör inte försök att äta på en restaurang igen. Ingen får det. Tre månader senare övertygade en god vän mig att försöka Café Flora, en älskad vegetarisk restaurang i Madison Park-området i Seattle. Jag grät nästan när jag såg GF-symbolen på så många rätter.

Snabbspolning mer än ett decennium och det finns gott om restauranger som förstår hur man matar glutenfria kunder, men jag går fortfarande tillbaka till Café Flora. Det är ett bra ställe för brunch – få Hoppin John fritters med äppelmynta och cayenne aioli – och just nu vill jag prova den rostade rabarber- och vattenkryssalaten med engelska ärtor, rostade hasselnötter och persilja-citronförband.

Ett inlägg som delas av Angela Kathleen Gallegos (@meandering_mermaid) den

4. Sweetgrass Food Co.

1923 7th Avenue,; 206-602-6656

Jag är inte ett stort fan av någonting som slår av “ren äta”. (Som fett eller socker är det något smutsigt?) Det var därför jag var lite försiktig med Sweetgrass Food Co. Kale smoothies, en kaffebryggare med kallt brygga och Buddha-skålar? Jag trodde att det kunde vara fullt av goda intentioner, men inte mycket smak.

Lyckligtvis håller detta härliga utrymme i centrum mig tillbaka. Jag kan inte få citronfennikel amaranthorn med skarp vit cheddar ur mitt sinne. Och jag skulle äta rispottagen med adzukibönor, sylt söta chili, koriander, färsk ingefära, rakat fänkål och scallions när som helst på dagen. Denna plats är vänlig, full av stora lokala ingredienser, och följer igenom på sina goda avsikter.

Ett inlägg som delas av Instawork Seattle (@instaworksea) den

5. Jag älskar min GFF

Vill du ha något glutenfritt, gott och snabbt? Prova en quinoa skål från I Love My GFF matvagnen. Den serverar bara två skålar – fiesta skål (pumpa frösås på toppen av kryddad rostat kyckling med cheddar och gröna lök) och solskålskål (cannellini bönor, paprikor, kyckling och solsken sås) – och de är båda helt glutenfria och mestadels organiska. Om det inte räcker finns det en chokladkaka som är gjord med kornfri mjöl. Yum!

Det finns en vagn varje dag i South Lake Union (Amazonas delen av staden) och andra i hela staden. Den här är alltid pålitlig.

Ett inlägg som delas av Brittany Decker (@brittany_decker) den

6. Nuflours Bageri

518 15th Avenue East; 206-395-4623

Jag kommer ihåg när ägaren till Nuflours, Amanda Bedell, sålde hennes bakverk på en bondmarknad i Seattle. Vill jag vara snäll, försökte jag några av hennes bakverk när hon kände igen mig från hennes hemsida. De flesta glutenfria bakverk är så dåliga, så jag blev positivt chockad över att jag älskade dessa.

Amandas arbete har bara blivit bättre nu när hon och hennes medehavare har en plats i Capitol Hill. Min dotter adores ost danishes och min son alltid craves citron baren. När vi fyra går in i Nuflours stirrar vi igenom fallen och överväger valen. Vi beställer alltid mer än vi behöver och går hem glad, med godis nästa morgon. Detta är en glutenfri stadsdel pärla.

Ett inlägg som delas av Frankie & Jo (@ frankieandjos) den

7. Frankie och Jo

1010 E. Union Street; 206-257-1676

Det kan inte finnas någon plats mer Seattle 2017 än Frankie och Jo. Den här växtbaserade glassen är gjord av cashewnjölk churned på plats och serveras på husgjorda glutenfria våffelkottar.

Jag älskar det efter att ha förklarat att glassen är vegan, mindful, mestadels certifierad organisk och lokalt framställd, har vanliga frågor på Frankie och Jos hemsida frågan: Smaka din glass bra? För, hur kunde det, rätt? Lyckligtvis är denna glass otroligt bra. Prova datumskakningen, nässlepistachen eller rosenbjörnbärsrosen. Jag gillar en pint av den gingered guldmjölken ibland till mig själv.

Håller du med? Har Seattle den bästa glutenfria maten eller finns det en annan stad som borde ta priset?