Frugal Tip: Återanvänd din Leftover, Store-Köpt Pickle Brine

För flera veckor sedan köpte vi några Rick’s Picks Kool Gherks. De var läckra, men de varade inte länge. Och när vi hade avslutat dem insåg vi att vi hade en vacker, smakfull saltlösning full av paprika och örter och vitlöksklyfta som vi hatade att kasta ut. Särskilt eftersom vi spenderade ungefär $ 8 eller så på burken.

Vi kom ihåg ett tips som Rick hade gett oss för mer än ett år sedan om återanvändning av saltlösning. Tja, den här har gett oss tre sorters utmärkta pickles sedan…

När vi hade polerat av våra gherks skivade vi en squatty betande gurka i kilar och sköt dem i burken. De passade inte riktigt, och saltlösningen täckte inte riktigt dem.

Så vi överförde saltlösningen till en större plastbehållare. Eftersom saltlösningen fortfarande inte täckte gurkspjäsen (skivorna hade nog varit enklare) bestämde vi oss för att lägga till saltlösningen. Vi kokade lite cider vinäger med lite socker och salt tills allt löstes och hällde det på toppen.

Nu har vi några kryddiga, söta, väldigt läckra pickles utav detta eftersom Ricks ursprungliga saltlösning är full av högkvalitativa ingredienser (det är därför burken kostar $ 8). Som vi sa var det massor av hela kryddor, stora bitar vitlök och kryddor av örter för att krydda våra gurkor. Vi är inte säkra på att vi skulle ha stört att återanvända saltlösningen om det hade varit en billig burk pickles. Men med nästan nollansträngning från vår sida fick vi flera satser Rick’s-kvalitetskitlar till kostnaden för en burk (plus några gurkor).

Du kan också lägga till andra grönsaker, inte bara gurkor.

Här är några tips och diskussioner om återanvändning av kvarnpipelkoksalt:
• Vad kan jag göra med Leftover Pickle Juice?
• Snabbtips: Använd Leftover Pickling Brine för att göra Vinaigrette
• Avfall inte: Använda Leftover Ricks picks Brine

Relaterad: Grundläggande matlagning: Mycket lätt betning

(Bild: Ricks picks)