Framtida Holiday Baking: 3 sätt att göra pajer och Pie Degen på förhand

Pajer är den del av semestern som jag ser fram emot mest. De är något vi inte i allmänhet njuter av i genomsnitt veckodagar (eller helger, för den delen) och de verkar som en sådan firande dessert, en sådan lycklig efterrätt. Så varför inte göra livet lite lättare i år genom att göra dina pajer i förväg så att du inte behöver tänka på dem på Thanksgiving morning? Här är tre sätt att få dina pajer gjort nu så att du kan njuta av dem senare!

1. Frys degen: Det som inte alla känner till pajdeg är det, medan det blir dåligt rykte för att vara svårt och noga, du kan faktiskt göra din deg upp till 3 dagar framåt, linda väl och kylda. Eller du kan göra det veckor (eller månader) i förväg, linda det i plastfolie och frys det i upp till 3 månader. När du är redo att använda den, ta bort den från frysen och låt den tina i kylskåpet över natten eller upp till 24 timmar. Det är allt!

2. Frysta Unbaked Pie Shells: Om jag gör en enskorpspaj som en vanilj, pumpa eller sötpotatispaj, fryser jag ofta de förformade skalen i förväg. Kortfattat tar detta alternativ 1 ett steg längre. Så i stället för att frysa skivorna av deg, rullar du dem faktiskt ut, lägger dem i din tenntenn, krymper kanterna, löst täcker med plastfolie och fryser i upp till 3 månader. När du är redo att göra din paj, vill du ha din fyllning redo att gå, ta skalet från frysen och fyll det och släng det i ugnen med en gång. Ingen upptining behövs. När jag går till den här rutten brukar jag vanligtvis använda en tennpannpanna, eftersom andra bagare har gjort mig rädd för att Pyrex skulle kunna krossas när det går rakt från frysen till ugnen (för rekordet, jag har gjort det och har aldrig haft det här hända. Men ändå är jag rädd).

3. Frys hela pajen: Jag tycker att de flesta människor är rädda för att göra det här, och att tänka på en ny paj smakar alltid bättre. Jag är här för att berätta att det verkligen inte är sant. Ärliga. Jag slår vad om om du gjorde ett blankt smakprov kanske du inte kan berätta skillnaden själv. Och i många fall tycker jag att pajer som du gör och sedan fryser faktiskt baka bättre. Tricket att ta dem direkt från frysen till ugnen; tina inte dem först. Medan vissa bagerier rekommenderar att man börjar med att frysa fruktpajer, har jag också haft stor tur med pumpa och sötpotatispaj. Det enda receptet jag inte ofta gör i förväg och fryser är känsliga custard pajer eller gräddebaserade pajer. Och självklart ska alla påfyllningar du oftast pryder din paj med (maräng eller vispad grädde) inte frysas.

Frysar du din semester pajer eller paj deg på förhand? Några andra tips?

Relaterad: Snabbtips: Gör din färska vispadgrädde längre

(Bild: Megan Gordon)