För mycket peppar! Varför är svartpeppar i allt?

Kom ihåg den gamla maximen, “Separera aldrig salt och peppar”? Över på Gilt Taste bygger JJ Goode ett bra fall för varför vi borde.

Goode kallar det Pepper Conspiracy. Till skillnad från salt, vilket är nödvändigt för att minska bitterhet och förbättra smaker i mat, är peppar en egen krydda. Med sin egen smak. Vi lägger inte till kummin eller paprika till varje enskild maträtt, så varför ska vi lägga till peppar?

Vid någon tidpunkt i historien blev saltet och peppar oåterkalleligt kopplade. Goode theorizes att det hände runt den tid då chilis började anlända från den nya världen. Han föreställer sig pepparkorns branschledare som kommer upp med en tomt: “Ta till receptskrivarna, kockarna-säg dem att krydda med salt och peppar!”

Huruvida denna historia är sant, har Goode en poäng. I nästan varje recept vi läser, inklusive våra egna här på The Kitchn, hittar vi en liten inbyggd instruktion för att “tillsätta salt och peppar efter smak”. Det börjar verkligen se ut som en konspiration efter ett tag.

Goode ringer inte för att utrota peppar från våra livsmedel; snarare att det behandlas som krydda det är. I stället för att lägga till det automatiskt frågar han oss att bara använda peppar när närvaron skulle förbättra skålen, precis som med något annat krydd i vårt skåp.

Vad tror du?

Läs artikeln: The Great Pepper Conspiracy av JJ Goode från Gilt Taste

Relaterad: Easy Party Förrätt: Rostad Edamame med Sea Salt och Cracked Pepper

(Bild: Gilt Smak)