För januaribordet: En Rustik Vinter Tablescape

(Bildkrediter: Heather Libbey via Williams-Sonoma)

Helgerna är borta och vintern är här för att stanna, åtminstone en stund, fram till vårblomningen förekommer om några månader. Så varför inte omfamna denna fredliga årstid och dess nyanser? Denna vackra, rustika bordsinställning fångar verkligen känslan av säsongen, och den är också avslappnad och avslappnad nog att inte känna sig noga.

(Bildkrediter: Heather Libbey via Williams-Sonoma)

Det jag älskar mest om denna tabell är dess värme. Vinterns palett kan vara ganska dyster om den inte värms upp och mjukas med naturliga barktoner. Här gör jobbet ganska bra med raffia och burlap! Och deras bruna toner varierar nog, så att de kan lagras för ännu mer värme.

(Bildkrediter: Heather Libbey via Williams-Sonoma)

Att lägga en silverfärg i form av sprayfärgade grenar balanserar de naturliga tonerna som annars skulle dominera den här tabellen och introducerar ett skimrande element som talar mot solen som reflekterar av ett snötäcke. Silvergrenarna tar den här tabellen på paletten från senhöst till vinter.

Om du letar efter ett sätt att ställa bordet för ett avslappnat men ändå speciellt tillfälle – en födelsedagsmiddag, en kväll med vänner – jag tycker att det här är en härlig uppsättning material och färger för årets månad.

Se fler bilder på den här tabellen: Hur man skapar en Rustic Winter Tablescape på smak från Williams-Sonoma