Fick Ganache? 7 saker att göra med leftover chokladsås

Vi gjorde kakor med en mörk choklad ganache fyllning över helgen. Oavsett om vi var konservativa med ganache eller receptet var bara borta, slutade vi med om en kopp kvar. Som sitter nu i vårt kylskåp. Starar hos oss varje gång vi når in för någonting. Några idéer om hur man använder den?

Vi har kommit med några egna idéer:

1. Träfflor – Ganache har nu härdats till en mjuk fudge. Vi kan definitivt scoop ut små bollar, rulla dem i kakaopulver eller rostade kokosnöt och kalla det efterrätt!

2. Fler kakor! – Oavsett om vi gör samma kakor eller inte, kan vi doppa dem i ganachen för en extra chokladbonus.

3. Chokladstropp – Tunnad ut med lite mer tung grädde, skulle den här chokladen vara fantastisk drizzled över glass eller som bas för varm choklad.

4. Chokladmousse – Om vi ​​torkar ut det med ännu mer kräm, kan vi sedan piska upp det i mixern för att göra en snabb chokladmus.

5. Fudge – Det är redan på en fudgenliknande konsistens, så varför inte äta den som den? Vi kan värma upp det, rör om några nötter och torkad frukt och häll den sedan i en kakspanna för att ställa in.

6. Chokladfondue – Varm ganache är perfekt för doppning av skuren frukt, bitar av tårta, marshmallows och pretzels.

7. Topping eller fyllning för muffins – Vi kanske kväll har tillräckligt med ganache för en hellagskaka, men vi kan säkert sträcka ut det för en serie muffins.

Och om inget annat, ganache fryser mycket bra så vi kan bara hålla det i frysen tills nästa gång vi behöver det!

Vilka andra idéer har du?

Relaterad: 5 användningar för halv och en halv (annat än ditt kaffe)

(Bilder: Nigella Lawsons Nutella Tårta med Hasselnötschoklad Ganache från Elissa av den målade persiken)