Ett enkelt sätt att mildra hårdbrun socker i en skynda

(Bildkrediter: Anjali Prasertong)

Vad gör du när du drar ut behållaren med brunt socker och det är en perfekt formad stenhård tegelsten? Det här hände mig den andra dagen, som skickade mig på jakten på några effektiva lösningar. Här är en som fungerade på några minuter.

Om du har tid att spendera, lägger du en bit bröd eller några äppelskivor ovanpå sockret, tätar upp det och låt det sitta en dag, ett par praktiska sätt att mildra brunt socker. Det är allt bra och bra om du har en dag eller två, men vad händer om du behöver sockret direkt?

Ett snabbare sätt att mildra brunt socker är att sätta en fuktig pappershandduk i en plastpåse med sockret och mikrovågsugnen i 20 sekunder. Om du är snäll över mikrovågspapper, kan du också sätta sockret i ett glas eller en keramisk skål med en fuktig pappershandduk och täcka den med ett lock eller en platta.

Den här metoden fungerar som en charm, men du kanske behöver mikrovågsugn, verkligen hårdhårigt socker för flera ytterligare 20 sekunders burst och bryta upp några stora klumpar när du går. Så småningom lämnar du en mjuk, böjlig hög med färdigt socker. Håll det på det sättet genom att följa några av lagringstipsen nedan.

(Bildkrediter: Anjali Prasertong)

Tips för att lagra brun socker

  • 4 sätt att mildra brun socker (och håll det så)
  • Pantry Problemlösning: 5 sätt att hålla Brown Sugar mjuk
  • Bästa produkt: Brown Sugar Saver

(Uppdaterad från ett inlägg som ursprungligen publicerades den 5 augusti 2008.)