Espressopulver i köket: Vad är det bra för?

Jag har gått igenom mitt skafferi denna månad och ersätter gamla kryddor och påfyller nästan tomma burkar. Förra helgen kom jag över min tillförlitliga gröna flaska espressopulver och insåg att det har gått alldeles för länge sedan det har knäckts öppet i köket.

Om du inte är bekant med espressopulver (eller snabb espresso), är det faktiskt superkoncentrerade kaffegranuler som snabbt löser upp i vätska. Så det är inte bara malda kaffebönor: en vanlig missuppfattning. Används för att göra espresso, det kan ge en relativt svag kopp joe, så varför har det runt alls?

Sanningen berättas, de flesta bagare jag vet håller espressopulver på lager så allvarligt som de gör de flesta kryddor. Det förstärker den rika chokladsmaken av många desserter, inklusive kakor, brownies och kakor. Du kan använda bara lite (mindre än en tesked) för att dra ut de naturliga smakerna av chokladdirerter eller du kan gå tyngre (mer än en tesked) för att uppnå en kaffe eller mocka smak.

Vill du prova med att använda espressopulver i köket? Här är några av våra favoriter recept från Kitchn arkiv, spänner från en morgon spannmål till en kväll behandla:

• Mocka Crunch Havremjöl Med Stålskärda Havre
• Vegetarisk Black Bean Espresso Chili
• Mörk och Damp Molasses Tårta

Relaterad: Har du inte espressopulver? Prova dessa ersättare

(Bild: Megan Gordon)