En Food-Lover’s Guide till Vancouver äter denna stad! Marknader, gårdar, hantverkare och bästa butiker för kockar

Stad: Vancouver, BC
Befolkning: 3 miljoner
Lokala specialiteter: Fisk och skaldjur, lokalt tillverkade ostar och färska råvaror

Vi fortsätter vår serie av mat-älskare guider genom att hålla fast i nordvästern för tillfället. Vancouver, BC! Vi har just besökt, och det är en verkligt anmärkningsvärd stad. Det ligger på en stor hamn, mellan Stilla havet och de otroliga bergen i Kanada. Den har ett mjukt, fuktigt klimat, och färsk frukt och grönsaker är överallt, liksom bara fångad skaldjur. Det är också mycket varierat, och asiatisk matlagning av alla slag är väldigt populär. Här är din öppna plats för att diskutera Vancouver och de bästa marknaderna, hantverkarna och butikerna för matälskare och kockar i denna vackra, matälskande stad.

Som med alla våra andra guider är det bara en kickoff till alla riktigt lokala förslag och insikter. Vi har bara besökt kort, så här är länkar till några få stora fläckar.

Mat du måste försöka

• Färsk fisk och skaldjur
• Lokala bär som krusbär
• Lokalt tillverkade ost

Bonde marknad

• Vancouver Farmers Markets – En guide till de flesta av de stora bondemarknaderna i Vancouver, BC.

Mathallar

• Granville Island Public Market – En hel ö utanför Vancouver centrum, fylld med konstgallerier, en böndermarknad och många, många specialmatleverantörer. Kör inte – cykla eller gå (eller ta en vatten taxi) och sitta ute på piren för att äta ett konditorivaror till frukost.

Bästa livsmedelsbutiker

• Vad är det bästa stället att handla matvaror i Vancouver?

Specialaffärer av anmärkning

• Vij’s Rangoli – Marknaden för indiska måltider och matlagning levererar som kryddor, en följeslagare till den fantastiska (och berömda) Vij restaurangen intill.

Oberoende Food Artisans

• Les Amis du Fromage – Föreslagna i denna tråd
• 49: e Parallell Kaffe Roasters – Vi tog tillbaka ett riktigt otroligt pund kaffe från den här platsen.
• Oyama korv – Lokala ostar och korv på Granville Island Public Market
• Terra Breads – också på Granville Island, liksom andra platser. Läckra lokala bakverk; aprikos med rosmarin var en favorit.
• Lokala Vancouverites: Berätta allt om din favorit kaffebryggare, syltmaskin, fiskesäljare och andra lokala mathandlare.

Om Kitchns Food-Lover Guides

Vi fokuserar främst på hemlagad mat här på Kitchn, och vi vet att en stor inspirationskälla är resa. Vi vill ge dig idéer om saker att äta och platser att besöka, även när du är borta från ditt hemkök. Vi vill inspirera din inre kock och presentera dig för de bästa platserna för matälskare i ett dussin stora städer.

Dessa guider behandlar inte restauranger; det finns många andra resurser för det. Det här är platserna för matälskare och kockar: marknaderna, specialkockbutikerna och de bästa småbåthandlare. Om du reser i en av dessa städer i sommar hoppas vi att dessa guider hjälper dig att hitta något inspirerande. Och om du bor här kanske du hittar en ny resurs för att inspirera din dagliga matlagning!

Vi behöver också din hjälp med dessa guider. Varje stads tråd kommer att ha åtminstone några rekommendationer, men de kommer givetvis att vara ofullständiga. Så vi behöver din insider hjälp. Berätta för oss var de bästa marknaderna, mataffärer, syltmakare, bryggerier, slaktare, självständiga matvaror, bageriförsörjningsaffärer och knäppa, konstiga, out-of-the-way mat experter är. Vilka är dina favoritplatser att handla, som en kock?

(Bilder: Flickr medlemshandlare är sannolikt licensierad för användning under Creative Commons; Faith Durand)