Efter omfattande test, håller jag med om Old Overholt Rye är den bästa budgetdriken

(Bildkrediter: Tro Durand)

För flera år sedan gjorde Nora Maynard, vår cocktailkolumnist, fallet för Old Overholt-råg och sa att det var hennes bästa val för fyndpasta. Tja, efter omfattande testning, jag måste hålla med.

(Bildkrediter: Tro Durand)

OK, OK, min testning var inte fruktansvärt vetenskaplig (det är inte som att jag har provat varje fyndlut där ute – rysning) men jag har nu köpt en hel del flaskor av detta råg och det har blivit en häftklammer med en livslång plats i vårt spritskåp.

Jag var på en bourbon spark de senaste åren, och jag var redo att prova något nytt. Så vände jag mig till råg, den stora, gamla amerikanska whiskyen, med en näsa av krydda och en torr och långvarig yta som kommer över en lite vildare än Bourbons sydliga gentility och söta finish.

Jag syr inte ofta råg rak; Jag blandar det, och Old Overholt är en fantastisk kompis till cocktailskakaren. Min man har perfektiserat sin Manhattan-teknik (ganska bokstavligen – vi har druckit variationen på den klassiker som kallas Perfect Manhattan, med både vita och röda vermouths). I våra Manhattan äventyr har Old Overholt fört med komplexitet och en kryddig finish, med tillräckligt med kropp för att stå upp med stolthet på kvalitet vermouth som Cocchi Americano.

Och priset kan helt enkelt inte slå. Jämfört med bra gin på ca $ 35 och min favorit tequila på $ 40 (låt oss inte ens ta upp scotch, ok?), Old Overholt är en seriös fynd på $ 17. Men i motsats till billig vodka, med sin otäcka brännskada, eller fyndförpacknings tequila, eller alltför söt budgetrum, har Old Overholt heft och en värdig smakprofil som överstiger sitt blygsamma pris. Jag älskar också sin känsla av historia; dessa saker har funnits sedan 1810, var sprit av val för Doc Holliday, överlevt Förbud, och kostar fortfarande mindre än 20 dollar per flaska. Inte illa, inte dåligt alls.

→ Hitta det online: Old Overholt Rye, $ 18.99 på DrinkUpNY. (Jag hittar det för $ 17 hos min lokala butiksaffär.)

Läs Noras ursprungliga artikel: Bästa Bargain Booze: Old Overholt Rye – Massor av bra läsare förslag till andra fyndpasta i kommentarerna!

Håller du med? Eller hör ditt hjärta till en annan budgetvänlig ande? Dela med dig!