Du har inte hört det konstigaste om kor som äter skitlar

Förra tisdagen kallades sheriffens kontor i Juneau, Wisconsin, efter att hundratusentals röda föremål upptäcktes på en landsväg. Objekten spridda på County Highway S nära Blackbird Road visade sig vara jordgubbar Skittles, som enligt uppgift föll av en plattbilsbil i regnet.

Och då blev det konstigt.

Varför alla pratar om utfodringskor

Dodge County Sheriff, Dale Schmidt, avslöjade att de fallna skittlarna avvisades av godisföretaget för att vara defekta – ett strömavbrott resulterade i att godiset inte stämplades med varumärket “S” på skalen – och var på väg att matas till boskap. Ja, nötkreatur.

“Det rapporteras att skittlarna var avsedda att vara foder till nötkreatur, eftersom de inte gjorde skuren för förpackning hos företaget,” skrev han i en Facebook-post. “I slutändan är dessa skottlar egentligen för fågeln!”

Mars Inc., Skittles moderbolag, har ingen aning om varför eller var de Skittles gick. En representant berättade Associated Press att den säljer oanvända godis och ingredienser till processorer, som använder materialen för att göra djurfoder. Men företaget säljer inte direkt till bönder, och fabriken Yorkville, Illinois, som producerade de defekta skittlarna, är inte inblandad i sådana förfaranden. Som sådana skulle dessa speciella skittlar förstöras.

“Vi vet inte hur det slutade som det gjorde och vi undersöker”, sa Mars till Associated Press.

Historiens överraskande twist

Stötar den här historien dig? Det borde inte. Att använda godis och söta godis för att uppföra nötkreatur är inget nytt. Tillbaka i 2012 rapporterade LiveScience om en Kentucky cattleman som valde lågprissatt godis i stället för majs för sina 1400 kor under torkan. Reuters anmälde samma år att jordbruksmarkerna i maj ökade på grund av knapphet, men bönderna tittade på stärkelseprodukter som kallades “samprodukter” – som kan innehålla allt från kakor och gummy maskar till fruktslingor och marshmallows.

Feeding kor Skittles har ekonomiska fördelar. Säljare kan kasta bort slöseri med vinst och bönderna kan spara allt från 10 till 50 procent på kostkostnaderna.

För de fixerade på det faktum att din biff kan ha haft en sockerrik kost av Skittles och andra konfektioner, vet att det i små kvantiteter är uppenbarligen inte så illa för boskapet. Josh Cribbs, en nötkreatur näringslärare och chef för kommersiell utveckling för den amerikanska Maine-Anjou Association, berättade Associated Press allt material som samlats – som varierar beroende på region och tid på året – används för att skapa foder med en specifik “näringsprofil”.

Det visar sig att även kor får smaka på regnbågen.

Läs mer: Tusentals skittlar hamnar på en isig väg. Men det är inte den överraskande delen från CNN