Du har hällt juice fel hela ditt liv

När man häller apelsinjuice från kartongen sätter de flesta människor intuitivt plastutloppet så nära glaset som möjligt. Detta resulterar i det ökända glugging-tillvägagångssättet, där din juice sprutar i glaset och gör ett “glug glug” -ljud. Inte coolt.

Jo, jag är här för att berätta att om det här är ditt sätt att hälla juice ut ur en kartong – eller verkligen någon vätska från en kartong – har du gjort fel hela livet. Det finns faktiskt ett bättre sätt som är splatter-och glugfritt.

Först och främst är det rätta sättet att hälla ut en kartong att hålla kartongen så att tuden är på toppen, längre bort från dricksfartygets kant. Detta resulterar i en ren hälla utan splatter eller alarmerande ljud, vilket visas av YouTube-personligheten Crazy Russian Hacker.

Det finns en vetenskaplig anledning till varför ett tillvägagångssätt är bättre än det andra. Enligt Nerdist har insidan av en förseglad kartong samma atmosfärstryck som utsidan. Men när du häller tuden närmare glaset, är det vätskans vikt som skjuter ut det från kartongen, vilket ger inget utrymme för luftflöde via hällhålet.

När volymen i kartongen minskar bildas en luftbubbla i kartongen och ökar – detta resulterar i en minskning av trycket. Det ojämna trycket i kartongen och utsidan av kartongen resulterar i det välkända “glug glug” -ljudet, eftersom yttre luften trycker in en del av saften tillbaka. Men när du häller “rätt väg” finns det ett litet hål i tuten som Låt luftflödet in och ut, så att trycket förblir neutralt.

Videon är ungefär tre år gammal, men spetsen bafflar fortfarande många som är i mörkret. Senast poppade den upp på Reddit när en användare snubblat på hällhacken.

  Vi forsøgte Patti LaBelle's nye desserter til Walmart, og her er hvad vi troede