Dr. Oz har några överraskande känslor om Costco Chicken

Det kan inte förnekas att de tre pund, fem dollar rotisserie kycklingen från Costco inte bara är en tidsbesparare för snabba måltider på nätterna, men också ett bra sätt att göra din dollar sträckt. Jag menar att en person kan äta samma kyckling i fem raka dagar! Men när du kasta den rotisserie kycklingen i din vagn, kontrollerar du ingrediensetiketten? Sanningen berättas att jag inte har varit, men jag kan börja – och här är varför.

Förra året ville den ökända Dr. Oz komma till botten av rotisserie kycklingar på sin show. Om vi ​​antar att många av er missade det här avsnittet, så är det som gick ner.

Matjournalisten Mark Schatzker avslöjade att detta till synes hälsosamma protein har några fler ingredienser piggybacking inuti. De flesta kycklingar är beredda på plats och injiceras med kryddor och sådant innan de slår mataffären för att kokas av och Costco är inte annorlunda. Ingredienslistan av en Costco-rotisserie-kyckling innehåller följande (i ordning): hela kyckling, vatten, kryddor, potatisdextrin, karragenan, socker, dextros, krydddrycker. På grund av denna krydda gick Schatzker så långt som att jämföra dessa rotisserie kycklingar med potatischips. Kanske är det därför vi gillar dem så mycket?

Trots dessa tillsatta ingredienser sa DrOz fortfarande att rotisserie kycklingen är “en av de hälsosammaste livsmedlen där ute … och om du vill spara kalorier, tar du av huden” som Schatzker svarade “Ät en kyckling utan huden är som att titta på en film med ljudet av. ” Touché.

Även om Dr.Oz godkänner rotisserie kycklingen på Costco, är det en bra påminnelse om att du bör kontrollera etiketterna på allt du köper i mataffären. Även om du tror något är ett par ingredienser, du kan bli förvånad över vad som är dolt under allt.