Disneyland serverar alkohol är faktiskt typ av en dålig idé

Håll fast vid dina Mickey öron, för att den lyckligaste platsen på jorden nyligen meddelade att de kommer att börja betjäna alkohol, bryta Disneylands 63-åriga “torra” lopp. Den initiala utrullningen av spritförsäljningen kommer att äga rum på Oga Cantina, som ligger inne i Stjärnornas krig: Galaxens Edge attraktion slated att öppna sommaren 2019.

Stjärnornas krig: Galaxy’s Edge kommer att bli en helt underbar upplevelse i sann historia, säger park talskvinna Liz Jaeger till Orange County Register. “Med tanke på vårt åtagande att erbjuda fans en uppslukande cantina-upplevelse, tyckte vi att det här var en möjlighet att erbjuda alkohol- och alkoholbaserade drycker i sammanhanget med historien.”

Kantina kommer att erbjuda öl-, vin- och yttre rymd-tema-cocktails. Mer information om dryckmenyn kommer att avslöjas eftersom recepten är utvecklade, men drycker får endast förbrukas inom cantina.

Varför sprut på Disney kanske inte är så bra

Att presentera alkohol på ett ställe som Disneyland låter som en bra sak, eller hur? Jag menar, vilken trött förälder skulle inte vilja ta en Star Wars-tema cocktail efter tre dagar som roaming parken med för många barn? Men lita på mig när jag säger att det är nog en dålig idé.

När Walt Disney införde förbudet mot alkohol i alla sina anläggningar gjorde han det för att han ville hålla platsen familjevänlig. Det är en plats som uppmuntrar roligt för människor i alla åldrar. Parken var redan magisk utan spritdrycker. Oavsett det faktum att “piloter, bounty hunters, smugglare, lokalbefolkningen och galaktiska resenärer” dricker alkohol i Stjärnornas krig, attraktionen skulle ha varit helt bra utan imbibing.

Kan vi prata om vad som är inte roligt? Hundratals svettiga människor försöker komma in i cantina eftersom det är den enda platsen i parken som har alkohol. Och topp det med hundratals skrikande barn också på samma plats, för att de älskar Stjärnornas krig. Det hela låter varmt och kaotiskt.

Du är bättre att gå till parken med din familj och sedan lämna och dricka någon annanstans.

Men vänta: Disneyland är inte den första som serverar alkohol

Disneyland kommer inte att vara den första Walt Disney parken för att servera alkohol. Under 2012 öppnade Walt Disney World Skönheten och Odjuret-teman restaurang Var vår gäst, som lyfte spritförbudet i Magic Kingdom restauranger. Innan det var Epcot och Animal Kingdom redan betjänade en mängd öl, vin och sangria till restaurangen. Och medan det har förekommit incidenter för gästerna att få lite av handen, har det varit bra på alkoholfronten.

Så kanske Mickey och gänget vet vad de gör. Låt oss bara hoppas att gäster som väljer att njuta av att hålla sig till sitt bästa beteende.

Vad tror du? Ska Disneyland lyfta sitt alkoholförbud?