Detta är det mest populära sötpotatisreceptet på Pinterest

(Bildkrediter: Cafe Delites)

Det var någon gång i fjol att jag blev djupt förtjust av sötpotatis. Jag gör inte något speciellt speciellt med dem eller något – jag skär dem helt enkelt i kuber och kasta dem med olivolja, peppar och salt innan de sätts i ugnen tills de är nästan förkollade. De är helt utsökta så här, och som ett resultat har de blivit en nödvändig ingrediens i mitt kök. När jag inte är säker på vad jag ska göra till middag, eller behöver jag mer än bara sallad, sötpotatisen är min go-to.

Allt detta säger att sötpotatis inte behöver mycket att smaka läckra, så det var inte förvånande för mig att lära mig att det populäraste söttpotatisreceptet på Pinterest är ganska grundläggande. Dessa vitlökssmör smäckta sötpotatis med parmesan från Cafe Delites har sparats 335 000 gånger på den sociala plattformen. Receptet kräver sju ingredienser, de flesta som du förmodligen redan har i ditt skafferi.

För att förbereda sötpotatisen för det här receptet skär du dem i rundor innan du kokar eller stekar dem. Sedan plattar du varje sötpotatisrunda med en gaffel tills de är plana och dränerar dem i en smör, vitlök och persilja blandning. Du kryddar dem sedan och lägger dem under köttet i några minuter innan du sprinter rundorna med parmesanost.

Se det på Pinterest: Vitlöksmör smörde söta potatis med parmesan från Cafe Delites

Kommentarerna på receptet är mest positiva. “Min förlovade har inte slutat prata om detta recept sedan jag gjorde dem – de var allvarligt BÄSTA,” sa en kommenterare. En annan kommenterare sa att detta var hennes “Favorit sötpotatisrecept någonsin!” Så i grunden är de en vinnare.

  Heinz Ketchup smakar bättre på grund av vetenskap

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Mer Delicious Sweet Potato Recept från Kitchn

  • Smörrödda sötpotatis
  • Sweet Potato-Chickpea Patties med Sriracha-Yoghurt Dip
  • Red Lentil Sweet Potato Soup
  • Hur man gör Crispy Bakad Sweet Potato Fries
  • Plåtsallad söta potatis och svart bönahash

Vad är ditt favoritrecept med sötpotatis?