Det rätta sättet att svara på en middagsinbjudan

(Bildkredit: Alexis Buryk)

När det gäller fest och middag inbjudningar, skyller jag på Facebook och dess mycket debatterade “kanske” alternativ. Men jag tror att konsten att svara på en inbjudan försvann före Facebook. Liksom med de flesta etikettdilemier är den verkliga frågan hur något ska göras på ett sätt som gör att andra känner sig bekväma, till och med glada.

Och svaret är enkelt:

Det finns en regel: Svar så snart du kan och gör ditt svar till en definitiv.

Vänta. Det var två regler, var det inte? Och det finns några fler, men det är det viktigaste att svara tidigt och entydigt. Resten är bara sås.

Först ett par definitioner:

R.S.V.P .: En förkortning för franska répondez s’il vous plaît, översätta till “snälla svara.” Om du ser detta på en inbjudan, måste du svara, ja (tack) eller nej (tack).

Beklagar bara: Du behöver bara svara om du inte kommer att vara där.

Att svara på bröllop och andra formella inbjudningar har blivit enklare, eftersom många av dem inkluderar svarskort. Roligt faktum: Traditionella bröllopsinbjudningar inkluderade inte svarskort eller till och med en R.S.V.P. notation, eftersom det var förstått att folk skulle svara. Och svara brukade vara mycket mer tidskrävande. Tillbaka på dagen svarades bröllopsinbjudningar korrekt med en handskriven anteckning, helst på inristat brevpapper. Några av oss – okej, jag, för att jag verkligen gillar min monogrammed stationära – Skicka fortfarande ett traditionellt svar om inget kort finns med.

Men livet är lättare nu, och vi har alla möjliga sätt att svara på en inbjudan. En annan allmän regel är att du ska svara på samma sätt som inbjudan förlängdes. En vänstext för att se om du kan ha drycker på fredagen efter arbetet? Att svara i natura, via text, är inte bara okej men föredraget. Din vän valde den kommunikationsmetoden, så det är trevligt att svara på samma sätt. Men du måste svara omedelbart. Eftersom hon har andra vänner, vill hon tydligen ha drycker med en av dem på fredag ​​eftermiddag. Du kan ha varit hennes första (eller andra eller tredje) val, men hon borde få chansen att fortsätta flytta listan.

När du talar om den listan, när du är inbjuden till en fest, stor eller liten, kan ett snabbt svar verkligen hjälpa dina värdar. Att veta antalet gäster hjälper naturligtvis till att planera, men de kan också ha en B-lista. Tänk på det. Matsalen bord sitter åtta, så åtta till middag är det. Men att kasta en lista med vänner ner till åtta är hård. Om du inte kan göra det och meddela dem omedelbart kan din värd fråga någon annan. Om du väntar? De kommer att tveka, för att ingen vill att en vän ska gissa att de inte gjorde den första snitten. Detta gäller även för bröllop. Om ett par får tillräckligt med negativa svar på att spara datumet, kan de bjuda in en annan kusin av kusiner.

Gästerna bör också motstå frestelsen att erbjuda för många ursäkter. Om du inte kan göra det till din kusins ​​bröllop eftersom din svärson gifter sig samma helg, för all del, skriv en anteckning eller ring ett telefonsamtal så att han vet hur synd du är, men att du, din son, och din man har redan åtagit sig att vara i ett annat bröllop. Men för många ursäkter? Tråkig. Och du uppmanar din värd att jämföra sin egen händelse med dina andra val, och antar att det saknades.

  En Elegant Gray Galley Kitchen Remodel

(Bildkredit: Alexis Buryk)

Här är ett exempel.

“Vill du gå med oss ​​till middag på lördagskväll? Vi tänker vardagligt, runt klockan 7”

Höger: “Vad en trevlig inbjudan. Tack så mycket. Tyvärr har jag redan planer. Var vänlig och håll mig på din lista!”

Fel: “Ummm … kanske? Jag är inte säker på vad jag gör då, egentligen. Jag menar, din middag låter som kul. Jag ska se om jag kan göra det.”

Också fel: “Jag skulle gärna, men det är då jag brukar gå vår hund och så och då såg kanske en film den kvällen och jag måste ta två av barnen till vänskapshus för sleepovers. Och jag är också verkligen behöver jobba i helgen. ”

Du vet vad din värd tänker?

“Okej, jag förstår det. Du vill helt enkelt inte komma till middag. Vad hände med nej, tack?”

Facebook, Evite och andra onlinealternativ låter gästerna välja “kanske” men du är bättre än så. Om du vill att människor ska bjuda in dig, svara, tidigt och noggrant. Och motstå uppmaningen att förklara, eftersom din värd har bättre saker att göra – som butiken för blommor och vin – än att lyssna på att du delar alla detaljer i ditt liv. Spara det för ett kaffedatum.

Får du svaren du vill ha dina inbjudningar? Reagerar du omedelbart eller väntar och ser om du får ett bättre erbjudande?