Det bästa stället att lagra kvarvarande bröd

(Bildkredit: Sea Wave)

Bland de ständiga matklammerna i mitt kök är bröd. Du kommer sällan att hitta mig utan en stark fläsk av multigrain (hemlagad, på riktigt bra veckor) och en ny baguette. Men, lika mycket som jag älskar kolhydrater, är det ibland svårt att äta mig igenom utan att stå inför inaktuella skivor eller torra klackar.

Även om jag skulle vilja använda de gamla övernattningarna för croutoner eller brödsmulor, är det aldrig tillräckligt för att göra en givande mängd eller andra gånger passar det inte i min matlagning planer.

För att förhindra matavfall och förlänga brödets livstid började jag lagra rester på en smartare plats.

Det bästa stället att lagra kvarvarande bröd

Oavsett om det är en gammal häl som kommer att vara ett användbart tillägg till ett parti brödsmulor senare eller en stor bit av baguett jag vill spara till middag nästa vecka, de bästa stället att lagra kvarvarande bröd finns i frysen.

Frysning hela, eller till och med hälften, brödbröd känns alltid ganska intuitiv, men lagring av de gamla, torra skormen är inte så uppenbart. På egen hand är en eller två klackar av gammalt bröd inte tillräckligt för att ge någonting meningsfullt. Men när de ackumuleras kan de styckas upp och användas för att göra brödsmulor, croutoner, brödpudding, fyllning eller strata.

När du lagrar bröd i frysen, var noga med att den är väl omslagen först. Och när du äntligen tar bort det, låt det tina helt innan du släpper ner det och lägger det att använda.

  Lycklig Dyngus Day! Prova lite polsk mat.

Det här tipset kan redan vara vanligt för några av er. Om så är fallet, hur tycker du om att använda frysta överstockar av bröd?

Fler tips om hur du får ut det mesta av bröd

  • De bästa sätten att lagra och uppvärma bröd: Råd från en Baker
  • 10 smarta sätt att få mer liv ut ur ditt gamla bröd
  • Hur man mjukar hårt bröd

Uppdaterad från ett inlägg som ursprungligen publicerades i februari 2009.