Dessa konstiga vattenbubblor är framtida plastflaskor

(Bildkredit: @oohowater)

Plastvattenflaskor är slöseri med resurser och skadar miljön. Men med konsumtion av flaskvatten i ökningen blir hållbarhet en stor fråga. Nu har en hållbar förpackningsstart skapat en vattenblock som eliminerar behovet av plast.

London-baserade Skipping Rocks Lab presenterade sin innovation, kallad Ooho, 2014, men den går nu bara viral. Konceptet är enkelt: Paketvatten i 100 procent växtbaserade biologiskt nedbrytbara material. Vattenbubblan är i huvudsak en ätlig geléliknande sfär med ett membran av kalciumklorid och bruna alger som håller vatten inne i det.

Den är gjord med en teknik som kallas sfärifiering, som skapades av Unilever på 1950-talet och blev populär av spanska kocken Ferran Adrià. Tidigare har sfärifiering använts för att skapa falsk kaviar och saftbubblorna som används i bubbelte.

Ett inlägg som delas av Ooho! (@oohowater) på

“Det är också ett verkstadsarbete för att göra det tillräckligt motståndskraftigt, men så får du inte kväva på det”, berättar Rodrigo García González, grundaren av Skipping Rocks Lab, Reuters. “Vi jobbar också med att göra dubbla lager, så att du kan avskaldera dem om du har det i fickan, du kan bara skala dem och äta inuti.”

Hur människor väljer att konsumera bubblan är deras val: de kan ta det hela eller ta en bit av det för att suga vattnet. Att äta höljet är ett alternativ, men eftersom det är biologiskt nedbrytbart – det sönderfaller i fyra till sex veckor – bortskaffande av det skadar inte miljön.

Vid den tidpunkt då Ooho “vattenflaska” introducerades var konsumentbedömningen oklart. “Inte alla reaktioner var positiva,” González berättade Smithsonian magazine i 2014. “Vissa säger att flaskorna är som bröstimplantat eller maneter.”

  Pie vs Tart: Vad är skillnaden?

Men mycket har förändrats de senaste åren. Konsumenterna är mer öppna för att pröva nya saker – särskilt med uppkomsten av virala matvideor – och engagerar sig i nya middagsupplevelser. Dessutom tittar företaget på att se hur höljet kan användas för alkoholhaltiga skott.

“Självklart ser folk dessa små runda bubblor och de tänker bara” skott “. Så det är definitivt något vi tittar på, säger Lise Honsinger, COO / CFO i Skipping Rocks Lab, till Reuters. “Vi har inkapslad alkohol, vi vill perfekta det, och förhoppningsvis kommer det att bli framtida Jägerbomb.”

Företaget överträffade sina crowdfunding mål på 400.000 pund och hoppas att använda pengarna för att få en ny maskin som kan skapa hundra tusen Oohos per dag. Produkten kommer att finnas tillgänglig på vissa marknader i sommar.