Denna Lumberjack tårta blåsar verkligen mitt sinne

(Bildkrediter: Jenny Cookies)

Jag skulle vilja avbryta din måndagsmorgon för att presentera dig med denna omöjliga viktiga timmerhackkaka. Som du kan se, ser utsidan ut som en trädstubbe, medan insidan av kakan ser ut som en röd flanellskjorta rakt ur en Woolrich-katalog. Kakan är toppad med en öx gjord av fondant. Så robust.

Ärligt talat är det den mest perfekta kakan jag har sett i det senaste minnet, och jag har sett några ganska fina kakor – inklusive dessa geodebröllopskakor som var överallt förra året. De jämnar inte ens med denna behärskning.

Kakan skapades av bloggare Jenny Cookies för en tulpan-temat födelsedagsfest som hon kastade på sin systers fästman. Vi presenterade festen i höst i en post där vi framhävde det geniala sättet att betjäna enskilda pajer – men kakan! Jag behövde ringa upp denna tårta.

Jenny konstaterar att kakans utsida är gjord av många kilo chokladganache, och yxan är gjord av fondant (men det ser ut så verklig). Inspirationen för kakan var från bloggen Sugar Geek Show, som också kastade ett lika bedårande tulpan-temat födelsedagsfest.

Se resten av denna fest på Jennys webbplats: Lumberjack Dessert Table