Denna $ 7 Shiraz från Aldi Beat en $ 375 flaska vin i tävling

I utmärkta nyheter för världens vin-drinkare har Aldi gjort det igen. Rabattköpskedjan har en $ 7 flaska Shiraz från Australien som har utsetts till en av de bästa vinerna i världen, och det slår bara en $ 375 flaska i tävling.

Aldi’s One Road Shiraz är en medelålders röd med en smak som beskrivs som “ren och fruktdriven utan tecken på trä. Den säljs till 6,99 dollar i Australien, vilket är ungefär 5,35 dollar i USA, men budgetvinet vann bara guld i den stora australiensiska Shiraz-utmaningen, en exklusiv 23-årig tävling som endast jämför Shiraz-viner från Australien. Den beskrivs som en av de mest prestigefyllda vinstävlingarna i världsklass i världen.

Aldi-vinet var rankat guld, vilket betecknar tävlingspriset till vilket vin som helst 18,5 poäng eller högre av dess panel av sex expertdömare. Det betyder att Aldi vin gjorde högre än över 200 andra flaskor australiensisk shiraz, inklusive en 2013-vintage av Bird in Hand som säljer för 375 dollar. (Det kan kanske sälja lite efter att det har blivit slagen i en vinstävling med en 7-tums flaska från Aldi.)

Andra prissatta flaskor som låg lägre än Aldi s inkluderar en $ 250-flaska från Mount Pleasant Wines och en $ 200 flaska från Wolf Blass Wines.

Medelpriset på en flaska som ingick i tävlingen var 54 dollar. Aldi-vinet var klart en av de allra billigaste vinerna i hela tävlingen.

Aldi’s One Road Shiraz vann också Årets bästa värde Shiraz på 2017 Melbourne International Wine Competition tidigare i år.

“Vi är stolta över att sourcing produkter av högsta kvalitet, och dessa prisvinnor är testamente till den utmärkta kaliberen hos de australiensiska leverantörerna vi jobbar med,” säger ALDI köparchef Jason Bowyer till Daily Mail Australia. “A $ 10 vin på ALDI borde dricka som ett vin från $ 20 till $ 25 från andra håll, och vi levererar konsekvent på denna formel.”

Detta är inte Aldi första budgetvin att vinna stort i internationella tävlingar. Tidigare i år heter Aldi s 8: e utsökta samling Cotes de Provence Rosé 2016 det bästa värdet rosé vid den prestigefyllda International Wine Challenge.

För närvarande är One Road Shiraz endast tillgänglig hos Aldi-butiker i Australien, tyvärr. Men förra årets prisbelönta rosé var ursprungligen endast tillgängligt i U.K., och det gjorde slutligen det till USA i höst, så det finns fortfarande hopp. Under tiden har Aldi släppt sin solist Pinot Noir i USA. Det är $ 14,99 en flaska istället för $ 7, men det är fortfarande en av de bästa vinerna att hämta till Thanksgiving.