Den överraskande sak du kan ta med flygsäkerhet

Tidigare i år släppte TSA en uppdaterad lista över livsmedel som du kan och kan inte få genom flygplatssäkerheten. Naturligtvis vet vi alla att fast mat är okej, medan allt som är en vätska eller gel behöver vara 3,4 ounce eller mindre. Något större och det måste gå i din checkade väska – eller soporna.

Den fullständiga listan över yays och nays var ganska förutsägbar. Här är vad som är verboten: vin, sprit, öl; krämiga dips och spridningar; sås; sylt och gelé; salladsdressing; salsa, sås och soppa; olja och ättika; och yoghurt.

På listan över godkända föremål är tårta och paj; bananer, äpplen och apelsiner; godis och tuggummi; kött; granola barer, pretzels och chips; brownies, kakor och bakverk. Dessutom smörgåsar, cheeseburgers, skivad frukt och fast ost är tillåtna om det är inslaget eller i en behållare.

Verkar ganska enkelt, eller hur? Tja, här är en sak som du kanske inte vet att du kan ta med TSA. Jag pratar inte om Turkiet – även om svaret på den frågan är ja, ja du kan ta med kalkon på planet.

(Bildkrediter: Danielle Blundell)

Den överraskande matvaran som är TSA-godkänd

Jag pratar om is eller i allmänhet frusna vätskor. Kanske kan det inte förvåna dig så mycket som det överraskade oss. Is är en solid, du kanske säger. Och du hade rätt. Det är, och det är därför du kan ta det genom flygplatsens säkerhet, även om det finns (naturligtvis) några försiktighetsåtgärder.

  • Det måste frysas fast. “Om frysta flytande föremål partiellt smälts, slushy eller har någon vätska i botten av behållaren, måste de uppfylla kraven på 3-1-1 vätskor.”
  • Om din frysta mat är förpackad i is eller isförpackningar, måste isen eller isförpackningarna också frysas fast. “Om isen eller isförpackningarna delvis smälts och har någon vätska i botten av behållaren, kommer de inte att tillåtas.”
  • Frysta föremål i din framkörning (eller kontrollerad väska) får packas i torris. “FAA begränsar dig till fem pund torris som är ordentligt förpackad (paketet är ventilerat).”

Så tekniskt sett kan du ta med en flaska vatten genom säkerhet så länge det är helt fruset – vilket, givet säkerhetslinjer, kan vara svårt. Du kan också, till exempel, packa dina hårdkokta ägg i is, häll sedan av smält vatten strax före säkerheten.

Vad är det konstigaste som du har genomfört genom flygsäkerhet?