Den bästa tipsen du förmodligen saknade på söndagar på Moosewood

(Bildkredit: Dana Velden)

Söndagar på Moosewood Restaurant har varit på min cookbook hylla sedan dess publicering på 1990-talet, överlevande många drag, kök, relationer, utrensningar och kulinariska faser. Det är helt enkelt så bra. Det finns många orsaker till detta, som jag diskuterar i detalj i den här översynen.

Men det finns ett tips begravet i ett recept för kärnmjölkkakor som verkligen sticker ut, eftersom det har gjort det möjligt för mig att enkelt och konsekvent göra de bästa kexna möjligt. Det är ett enkelt drag, men det gör hela skillnaden mellan platta och oinspirerade kex och kex som är lika långa och lagrade som söndagar sig.

(Bildkredit: Dana Velden)

En stor kex tips från Söndagar vid Moosewood

Här är tipset: När du har gjort din kexdegg, samla den i en grov boll på din arbetsyta. Med en vass kniv (eller en bänkskrapa) skär dugen i hälften. Stapla sektionerna ovanpå varandra och tryck försiktigt ned för att smyga dem ihop. Upprepa tre eller fyra gånger, fortsätt sedan rulla degen till önskad tjocklek (ca 1/2 tum tjock).

Denna teknik ökar exponentialt de små skikten av deg och smör för att skapa långa, fläckiga, skiktade kakor som är ljusa som luft.

Du behöver fortfarande hantera degen så försiktigt och så lite som möjligt för att undvika seghet. Bara jobba snabbt och noggrant, och du kommer också att regera högsta i det fläckiga kexarvet!

Tack, Moosewood Collective!

Hitta boken på ditt lokala bibliotek, oberoende bokhandel eller Amazon: Söndagar på Moosewood Restaurant: Etniska och regionala recept från kockarna på den legendariska restaurangen av Moosewood Collective

(Bildkredit: Dana Velden)