De Viral Pink Ananas är inte vad du tycker

Del Monte Fresh Produce har spelat med en ananasbelastning sedan 2005 som förändrade fruktens färg och smak. Deras patenterade arbete har uppenbarat sig i sötare ananas som också är rosa i färg. Den genetiskt konstruerade ananasen mottog godkännande från USAs livsmedels- och drogadministration i december förra året och gör nu sin närvaro känd på sociala medier.

Vuxna i Costa Rica har ananasna namnet Rosé Pineapples av företaget. Namnet är sannolikt ett försök att hoppa på rosé bandwagon, eftersom drycken har blivit mer populär under de senaste sommarna.

Hur blev ananas rosa? Enkelt uttryckt har deras gener blivit tinkered med. Närmare bestämt har de modifierat nivåerna av specifika enzymer i ananas. I huvudsak innehåller ananas rosa pigment (lycopen) och gult pigment (betakaroten). Den naturliga processen förvandlar rosa till gult, men förändrade enzymer håller rosenheten i frukten.

Ett inlägg som delas av The Gourmand och Gourmet (@gourmandgourmet) på

“(Del Monte) lämnade information till byrån för att visa att rosa kött ananas är lika säker och näringsrik som sina konventionella motsvarigheter, säger FDA. “(Del Monte) nya ananas har blivit genetiskt konstruerad för att producera lägre nivåer av enzymerna som redan finns i konventionell ananas som omvandlar den rosa pigmentlycopen till den gulpigmentkaroten. Lycopen är pigmentet som gör tomater röda och vattenmeloner rosa, så det är vanligen och säkert konsumeras. ”

Om du har sett varmrosa ananas som cirkulerar sociala medier, var försiktig. Ananas som har modifierats kommer enligt uppgift att se normala på utsidan och vara rosa på insidan. Mycket av de bilder som cirkulerar på internet ändras, precis som ananas.

När det gäller deras smak, enligt Del Monte har ananas en “extra söt rosa kött”.

Finns det ett behov av rosa ananas? Inte riktigt. Om den rosa färgen är en biprodukt av ett försök att söta ananas, det är en sak. Men om ananas förstärktes avsiktligt för att vara rosa för marknadsföring eller branding, så är det problematiskt. Slate spotlights den oroande underströms av rosa-tema allt och allt med avseende på kön:

Uppriktigt sagt undrar jag varför det tog så lång tid. Med ökningen av bröstcancermedvetenheten under de senaste decennierna har vi sett rosa vattenflaskor, rosa badrockar, även rosa stridsflygplan. Rosa frukt var ett enormt marknadsmöjlighet som bara berättade att utnyttjas. Slutligen har fruktgiganten Del Monte följt samtalet, tweaking ananasgener för att förbättra fruktens nivåer av lykopen, pigmentet som gör tomater och vattenmelonrött. Även om den kvinnliga nya ananasen är rosa på insidan ser det ut som det är som gula ananas på utsidan, och det är smeknamnet “Rosé”. Ooh la la!