De bästa sätten att lagra Leftover Gravy

(Bildkredit: Christine Gallary)

Bra sås, speciellt en gjord med dryppings från en Thanksgiving kalkon, är magisk. Det är bara fantastiskt att göra ingredienser som lager, fett och mjöl, som i sig är ganska vardagliga, till något gott som binder allt på din tallrik tillsammans.

Om du är som jag och älskar sås men gör det inte så ofta är kvarsås så lite som flytande guld – jag vill inte slösa en enda droppe. Här är de bästa sätten att laga sås och några förslag på att använda den!

Hur länge fylls gravy?

Den dåliga nyheten är att sås är en lättförgänglig ingrediens. Det kommer bara att vara om två dagar i kylskåpet. Du kan dock förlänga din sovs livstid i upp till en vecka om du får koka det innan du serverar det igen.

Utvidga livet av gravy ännu längre

Om du inte planerar att äta upp sås på en vecka, frysa den! En mjölbaserad sås kan hålla upp till fyra månader i frysen.

Frysta det i behållare, fryspåsar, eller till och med isbitbunkar om du planerar att använda en liten bit av det i taget.

Olyckligtvis kommer inte grädde eller mjölkbaserade gravyr att frysa bra, eftersom dessa gravier kommer att separera under upptiningsprocessen.

(Bildkrediter: Barbro Bergfeldt / Shutterstock)

Använda Up Leftover Gravy

Det finns många roliga sätt att äta kvarstårsås förutom att bara hälla den över potatismos.

  • Smaka köttbullar i sås för en rolig kött på svenska köttbullar.
  • Kasta lite in i en burk soppa för att lägga till lite rik smak och för att hjälpa till att tjockna lite.
  • Smaka hamburgerpatties och sauterade lök i sås för att göra Salisbury biff.
  • Och glöm inte att kvarvarande sås är bra till frukost också – häll bara lite över några varma kex och ägg!