De 5 bästa ställena att köpa köksartiklar i Paris

Ur en pragmatisk synpunkt är det ingen mening att köpa köksutrustning i Europa om du bor i USA. Om du köper mer än några sängkläder, är det antingen tungt att dra eller dyrt att checka in i ett flygplans mage. Jag vet från erfarenhet att människor stirrar på dig om du går igenom säkerheten med en fin nätfilter. Beroende på växelkursen kan det vara dyrt. Och, har du inte redan silver?

Men låt oss möta det – vi är inte alltid praktiska. Det är därför som de flesta av oss åker till Paris, efter att vi först tänkt på var och vad vi ska äta, vänder vi oss till hur vi kan spendera vår tid i Light of Light, utforska vackra saker för våra kök hemma.

På min sista resa bestämde jag mig för att hitta antika försilvrade bestick, trähanterade köksredskap från samma köksredskap mekka som mina föräldrar gick till på 70-talet och antika cocktailglasögon (eftersom det är en bra idé att bära den mest bräckliga saker när du reser). Även om jag inte kan säga att det var allt lätt att transportera, uppskattar jag att ha en andedräkt av frisk, parisisk luft hemma varje dag; Mina favoritbutiker där ger mitt liv här en viss du ne sais quoi att de amerikanska butikerna med köksskärare inte kan.

Här är min lista över gå till parisiska köksredskapsbutiker; de är de jag söker varje gång jag korsar dammen. Det finns naturligtvis andra legioner – köksavdelningen på Le Bon Marché får inte missa, och Marais är fylld med hushållsbutiker som lämnar någon köksglad shopper som surrar med spänning. I vilket fall som helst, ta med en andra resväska.

Ett inlägg som delas av Merci Paris (@merciparis) den

1. Merci

Merci är inte något som IKEA. Men när man går in genom en oförmöglig förtjusande trädgård, in i ett atrium där vackra klockor, mjuka kopplingar, skräddarsydda smycken, intressanta tekniska prydnadssaker och det perfekta ljuset vie för din uppmärksamhet – det är samma överväldigande känsla: Åh min godhet, jag kanske behöver sätta sig ner. Eller kanske är det säkrare om jag inte går in.

  Hvor mange gange kan jeg genopvarme mad?

Merci är mer av ett livsstilscenter än specifikt en köksredskapsbutik; Det säljer allt från kläder till klockor till belysning till sängkläder. Det är tillräckligt stort att du måste planera en kaffepaus på caféet om du verkligen vill se allt.

Men där det verkligen lyser är på översta våningen (där fulla matsalutställningar erbjuder drömmande kombinationer av glas, sängkläder och silver, allt värt att se, även om du inte planerar att köpa) och i källaren, där söta och mer quotidian köksredskap (de Duralex glasögon du längtar efter, mjuka linneförkläden, campingspecifika porslin) är prissatta inom räckhåll. Låt dig inte bli förvånad om du går in för franska caféserviser och kommer ut med ett sängklädsel och ett par stövlar.

Särskilt söt: Camping diskmaskin, tallrikar, glas.

Ett inlägg som delas av choman (@choman) på

2. E. Dehillerin

På 70-talet samlade mina nygifta föräldrar alla pengar som de gav dem till möbler för sitt bröllop, köpte flygbiljetter till Frankrike och skidade i fyra månader, tvättar på natten för att försöka tjäna pengar de hade spenderat. På vägen hem, insåg att de inte längre rådde med några möbler, stannade de vid den 200-åriga parisiska köksförsörjningsaffären och köpte köksartiklar istället för att veta att det skulle vara en livstid.

Det var inte en fancy plats då, och det är inte idag – bara ett våningshus med två våningar för att laga mat, fylld med rätter, knivar, bakverk, tallrikar, kokkärl och krukor som är tillräckligt stora för att passa en liten människa. Smithsonian-tidningen, som skriver om Julia Childs Dehillerin-samling, kallade en gång det “köket i Paris köket som ska laga gadgetry vad ordlistan är för ord” (läs: de har allt).

  5 australske mad bloggere du skal følge

För några år sedan började jag köpa nya köksredskap där om jag passerade Paris (bara en eller två i taget, för att de är dyra), och idag är mitt sortiment av Dehillerin trähanterade skedar och spatler mina favoriter. Överväg att köpa en extra resväska.

Att köpa: Kopparpottar, kolstålpannor, runda bakformar, snidsknivar.

Ett inlägg som delas av Jessica B. Harris (@drjessicabharris) den

3. Les Puces

Även om du kan köpa den modernaste köksutrustning i Paris är det djupt tillfredsställande att hitta underbara gamla grejer där också. Ofta (alltid?), De bästa hitta och erbjudanden i försiktigt slitna köksredskap finns i Paris gigantiska loppmarknader. Le Marché aux Puces i Vanves, som är mer en sann loppmarknad, är mer hektisk men oftast billigare än Le Marché aux Puces i Clingancourt, som är mer av en labyrintisk samling små antikaffärer, som alla är specialiserade på något (silver, antika kaffekvarnar, tepottar, bordsdukar och chokladkorgar, för att nämna några).

Eftersom jag föredrar mer organiserad tillvägagångssätt, slår jag vanligtvis Clingancourt – delvis, för att jag kan få bra kaffe på loppan, det nya kaféet och kuriosa handlar bortsett från marknadens största liv. Marknaderna är också spridna över ganska stora områden, så de har inte bara en adress. Loppan är en bra startkudde på Clingancourt, och erbjuder en gratis liten pappersguide (på engelska!) Till bra ställen på marknaden. Det är användbart att komma fram till marknaden med ett specifikt mål (och ett tillhörande pris) i åtanke, om du inte vill bli för borttagen.

Att köpa: Unika tallrikar, silver, benhanterade knivar.

Ett inlägg som delas av La Trésorerie (@latresorerie) den

4. La Trésorerie

“Treasury”, en skräddarsydd mix av skandinaviskt inspirerade husgeråd i 10: e arrondissementet, är det bästa stället att hitta en äkta skatt (franskgjord eller annat) för att ta hem. Efter en svenskt mellanmål på Café Smörgås, bläddra i det luftiga utrymmet för rustika raka bordsdukar, excentrisk glas, bra stekpannor och rengöringsmedel som kan fördubblas som konst. (Om någonsin skulle en trä diskmaskin borste kunna ge ett varaktigt intryck, skulle det vara här.)

  Hvad er forskellen? Vaniljeekstrakt, Vanillebønne, Vanillepasta

Den bästa delen: Enligt butikens manifest produceras de flesta produkter konstnärligt med hjälp av snabbt förnyelsebara material, och ägarna tar särskild uppmärksamhet åt endast källa som görs under hälsosamma arbetsförhållanden. Så du kan vara elegant, jordvänlig och stödja pålitliga lokala producenter samtidigt. Skål.

Att köpa: Den klassiska vikbara Opinel-kniven, bordsduk, bastu.

Ett inlägg som delas av Christine Mazelle Rothoft (@christinemazelle) på

5. Démodé

Från familjen bakom franska märken Bonpoint och Merci fungerar Démodé mer som en roterande popup-butik, som samarbetar med artister för att skapa porslin och inredning som passar deras mjuka feminina estetiska.

För närvarande i ett litet före detta restaurangutrymme nära Musée d’Orsay, känns shoppingupplevelsen lika lika med skattejakt och galleribesök. Rummet är halvfyllt med ett perfekt uppsatt bord, med ett annat kvartal ägnat åt porslin och sängkläder, plus tallrikar som du kanske vill använda som konst. Resten känns öppen, vilket är ovanligt i Paris.

I någon inkarnation är Démodé den plats du letar efter när du är redo att bli kär i någonting helt oväntat – en uppsättning djupa senapsfärgade servetter, eller en hopfällbar vävad produktkorg som råkar passa fint i din bära- på. Min favorit del är att oavsett hur mycket jag älskar det den här gången kommer det alltid att överraska mig på nästa resa.

Att köpa: Korgar, servering skålar.

Vad är det bästa du köpte för ditt kök när du reser?