De 10 Mat Podcasts vi lyssnar på 2015

(Bildkrediter: se länkar för källor)

Kanske är det på grund av Serie podcast hype, eller kanske bara för att folk äntligen inser hur häftigt lyssnar på gratis, ibland informativ underhållning, men podcasts verkar vara att få en översvämning av nytt intresse.

Vill du hoppa på vagnen 2015 men vet inte vart du ska börja? Om du älskar mat (och om du läser detta, vad säger du) gör de tio podsändningarna ett bra ställe att börja.

(Bildkredit: The Splendid Table)

Var lyssnar du på podcaster? Jag brukar lyssna på dem på tunnelbanan på min pendling till och från jobbet, och även när jag lagar mat. Dessa tio i synnerhet ger en mängd information och underhållning för alla saker matrelaterade: historien om mat, jäsning, sätt, komedi i mat och mycket mer. Hugg in.

10 Mat Podcasts för 2015

Allt om maten

The Sporkful
Tagline för denna podcast är “Det är inte för foodies, det är för eaters”, som jag tycker är ett bra fönster i attityden av den här showen. Dan Pashman ger bra människor på att prata om de mest små, men intressanta sakerna om mat. Till exempel, i en ny podcast Pashman och L.V Anderson argumenterade passionärt för skillnaden mellan hashbrowns och hemfries. (För posten är jag lag hashbrown.)

En smak av det förflutna
I denna podcast går kulinarisk historiker Linda Pelaccio genom historien om mat och smak. Pelaccio ger upphov till författare och forskare att vandra grundliga platser och tid inklusive matkulturen i antika Rom, till historien om konserverad mat. Jag kommer bara in i den här, och jag har lärt mig mycket.

Det fantastiska bordet
American Public Media’s The Splendid Table täcker en mängd olika ämnen på mat. Lynne Rossetto Kasper, värd för showen, har ett bra sätt att få folk upphetsad om mat. Till exempel, i en ny episod visar Kasper hur man kopplar vin med vanlig skräpmat och pratar också med den berömda restauranteur Marcus Samuelsson.

Fuhmentaboudit
Är du galen på fermenterade saker? Vill du lära dig mer? Detta är podcasten för dig. Även om dess främsta fokus är hembrödning, täcker den också saker som buskar, cider och pickles. Jag är ny för hembröd, men jag tycker fortfarande om att det är mycket lättillgängligt och intressant.

(Bildkredit: Heritage Radio)

Människor i mat

Evolution
Denna podcast belyser individerna i mat som “trotsade konventioner och formade vårt matlandskap.” Podcasten har haft matpersonligheter som Eric Ripert och Harold McGee på showen, för att dela sin erfarenhet av mat och hur de kom till var de är.

Radio Cherry Bombe
Körsbärsbombe tidningen kommer ut ungefär en gång i kvartalet, men om du vill ha det Mer innehåll (och naturligtvis du gör), då är denna podcast din gal. Värd Julia Turshen pratar med alla dina favoritkockar, fotografer, bönder och TV-personer som Ina Garten.

Ät dina ord
Har du inte tillräckligt med utrymme i ditt hem för att hålla kockböckerna? Lev vicariously genom denna podcast värd Cathy Erway, som framhäver kockbokförfattare, deras recept och berättelser.

(Bildkrediter: Ladda ner middagsparti)

Roliga och underhållande podcasts

Middagsparti Hämta
Denna podcast handlar inte helt om mat, men det är guld. Vi har skrivit om det först 2009 och sedan igen förra året 2014. Podcasten är uppdelad i handlingar som följer ungefär efter ett middagsförlopp. Bara prenumerera och njut, OK?

Spilld mjölk
Varje vecka för denna podcast värd dyker Molly Wizenberg och Matthew Amster-Burton in i ett enda ämne. Förra veckan handlade allt om morötter: Namnen på olika morötter, deras favoritrecept med morötter och de gigantiska morötterna som hittades utanför Förenta staterna. Det är väldigt underhållande.

Amerikas Test Kitchen Radio
Denna podcast är förmodligen den svåraste att placera på den här listan. Det gör många saker: Det talar om mat, människor i mat, och det kan vara roligt. Sammantaget är det mycket underhållande och smart. Till exempel, i en ny episod talar Christopher Kimball till människor om manerer i underhållande.

Det är våra favoriter – dela med dig!