Butikrecension: McKinnons köttmarknad Boston

Vi var på jakt efter bifffria korta revben för ett recept som vi hade att göra. (Du vet hur det är.) Vi hade försökt Stop & Shop, Whole Foods och den lite sketchy livsmedelsbutiken nerför gatan, och vi började bli desperata.

Sedan föreslog en vän McKinnons i Davis Square. Vi gick in och om cirka fem minuter hade vi hittat exakt vad vi behövde … och mycket mer!

McKinnons sanna styrka är i deras kött- och fläskval. Inte bara gör de regelbundet svårt att hitta nedskärningar (som till synes, benfria nötkreatur korta revben), men de säljer dem till otroligt värde.

Vi köpte vårt pund av korta revben för 3,50 kronor, tillsammans med cirka två pund spetsar för $ 8.43 och en halv pund av topprundan för $ 2,25. Vi såg fläsk axel för $ 1,19 en pund och fläsklinne för ca $ 2,50 per pund.

Kvaliteten är säkert bättre än eller åtminstone lika med vad du hittar i en vanlig mataffär. Vårt nötkött var ljust rött utan att ens en aning om missfärgning som du ser på äldre kött. Fläsken var rosa rosa och fast vid beröringen. Allt klippdes och packades exakt, utan några rynkade kanter eller indikationer på misshandel.

McKinnon är gammal-skolan, så förvänta dig inte att hitta mycket information om hormonfritt, gräsmatat eller ekologiskt kött. Slaktarna tenderar att hålla sig i ryggen och svara bara på kundfrågor. Meddelandet verkar vara, “Ta det eller lämna det, folk. Det här är vad vi har!”

Förutom att erbjuda fläsk och nötkött har McKinnon också ett urval av kyckling och skaldjur. I en separat del av affären driver de en deli disk och en liten marknad med färskvaror.

Det enda negativa vi har hört från några få personer och på chattkort är att butiken lukar dåligt. Vi skulle bekämpa det genom att säga att det lukter som en köttmarknad, åtminstone enligt vår åsikt. Det vill säga det luktar inte som dåligt kött; det luktar bara kött.

McKinnons har blivit vår nya gåbutik för kött. Även om du inte bor eller arbetar nära Davis Square, gör både priserna och kvaliteten det värda en speciell resa på Red Line.

Relaterad: Boston Store Review: C-Mart

(Bilder: Emma Christensen för Kitchn)