Bra fråga: Vad öl och vinpar med stekpanna?

Allison letar efter öl och vinrekommendationer för sin favorit snabba, billiga middag. Kan du hjälpa?

I överensstämmelse med att försöka hålla middagar lätta, hälsosamma och billiga, har jag funnit mig själv att göra grönsakssteg ett par gånger i veckan. Det sänker verkligen kostnaderna för att jag bara kan köpa vad som finns på marknaden den veckan i affären. Jag har kopplat upp stekpannan med kyckling eller nötkött och jag har ibland även veggie pot-klistermärken.

Min fråga är: Vilka typer av vin och öl paret väl med stekande stek?

Maria är fortfarande borta i Frankrike, så vi trodde att vi har ge alla chansen att svara på den här! Allison, jag har en begränsad uppsättning rekommendationer för dig, men jag är säker på att läsarna kommer att ge dig massor av idéer!

Också innan vi går längre, är den här utsökta stirraren ovan från Pithy & Cleaver, och det är en thailändsk stil-stek. Yum! Också, stir-fry är en bra sak att spotlight under kött / Un-Meat Month. Det är lätt all-veg och till och med vegan, och om du har en köttätare att behaga, kan du snabbt steka i några skivor fläsk eller nötkött i sista minuten.

• Få receptet: Green Curry Stir Fry

OK, tillbaka till frågan! Allison, för stekning, speciellt kryddig stekpanna som curry ovan rekommenderar vi vanligtvis öl. Vi gillar lätta japanska och thailändska öl i detta fall, som Thai Singha lager. Det är ganska blekt och skarpt och mycket bra med kryddig mat. Också prova den japanska Sapporo.

För vin, vi leder dig till Marias inlägg på viner för kryddiga livsmedel. Även om din stekpipa kanske inte alla är kryddig, fortsätter mycket liknande smaker, och det finns några bra idéer där inne.

• Vin för varma och kryddiga livsmedel

Relaterad: Vin: Vad dricker du?

(Bild: Flickr medlem maggiephotos licensierad för användning under Creative Commons)