Barista Secrets: 3 Underground Coffee Drinks Inte På Menyn

Du kommer inte se dessa kaffedrycker på den vanliga menyn hos de flesta kaffebutiker. Men för de som vet, spelar det ingen roll. Och de kan ge inspiration till några riktigt läckra hemlagade drycker.

Michael Phillips och Chris Owens, ägare av Handsome Coffee i L.A., beskrev dessa tre underjordiska kaffedrycker i en ny intervju på The Dinner Party Download. Var och en har sin egen något varierande komposition, och självklart följer deras egen kult följande:

Matt vit – Du kommer att höra den här mest i Australien och Nya Zeeland. Det är en traditionell storlek cappucino eller liten latté utan kakaopulver på toppen, vilket är normen Down Under.

Gibraltar – Bracket av Blue Bottle Coffee i San Francisco, Gibraltar är ett dubbelskott av espresso och lite mjölk. Det serveras i en liten Libbey “Gibraltar” tumbler, därav namnet. Berättelsen säger att det här var ursprungligen en drink som Blue Bottle-baristorna gjorde för sig bakom baren. mjölken kyler espresso precis nog för att kunna suga tillbaka drycken och fortsätta.

Cortado – Vanligtvis serveras i ett raksidigt juiceglas, denna spanska och sydamerikanska specialitet är i huvudsak en miniatyrlatté. Den är gjord av espresso täckt med lika mycket smältångad mjölk. Håll skummet.

Jag brukar vara svart kaffe, men jag kan vara övertygad om att jag kommer från min vanliga för nyheten att beställa en av dessa drycker. Jag tycker också att det här låter lite mer tillgängligt för att göra hemma än din vanliga långfett-triple-whip-soja-sockerfri-vanilj-latte, eh?

Hur är det med dig?

Lyssna på den fullständiga intervjun: Third Wave Coffee: Episode 130 på Dinner Party Download

Relaterad: Magiska bönor för att hålla ditt kaffe varmt: Kaffebryggor

(Bild: Flickr medlem Kennymatic licensierad under Creative Commons)