BakeWise av Shirley O. CorriherBook Review 2009

Shirley O. Corrihers första bok, CookWise, graces många av våra bokhyllor och är en mycket använd resurs för att lösa köksmyster och undvika matlagning. I BakeWise, Corriher sätter förstoringsglaset på kakor, kakor, bröd och allt annat du kan tänka på att baka! Om du någonsin har spenderat tid undrar varför kakor stiger eller vad som skulle hända om du ersätter ett annat mjöl, är det boken för dig.

Titel och utgivare: BakeWise: Hows och Whys av framgångsrik bakning av Shirley O. Corriher. Publicerad av Scribner, 2008.

Första intrycken: Det här är en rejäl bok (ordet “tome” kommer i åtanke!), Men det är byggt för att hålla. Vi har ingen rädsla för att föra denna volym ut i köket och ställa den på disken. Det kan överleva några droppar och smuts.

Antal recept: Över 200 recept är uppdelade i fem kapitel: Kakor, Puff (inklusive maräng, Pâte à Choux och Soufflé), pajer, kakor och bröd. Som du kan förvänta dig är de flesta recepten söta, men det finns några kryddiga som sprinklade hela tiden. Det finns en 16 sidors insats i mitten av boken med fullfärg fotografier av några av disken.

De andra sakerna: Integrerat i varje kapitel är lektioner och förklaringar som menas lär dig att baka grundläggande – och de gör det! Hon kommer att beskriva varför soufflés puff, hur man får dina brownies fudgier, och varför du ska använda kakmjöl i bakverk istället för all purpose. Allt är omfattande indexerat och korsreferens i texten så det är lätt att hitta det du letar efter. Varje recept börjar också med en lista över bakningsprinciperna som receptet ska illustrera.

Vinkeln: Medan recepten skulle räcka för att göra oss lyckliga, är det riktiga guldet i den här boken i de omfattande förklaringarna för hur, varför och vad som händer i varje recept. Och de är verkligen omfattande. Recepten är verkligen sekundär på många sätt – de är där för att illustrera lektionerna och ge dig en praktisk tillämpning.

styrkor: Vi kan inte noga betona vad en stor resurs den här boken är. Corriher förklarar allt tydligt och koncist. Hon dummar aldrig ner det och lyckas hålla det vänligt och tillmötesgående. Vi tycker också om hur hon drar in andra bakare och lagar mat för att ge sina synpunkter eller förklaringar för att göra något. Vi har bara haft boken i några veckor och det har redan blivit en av de första böckerna vi vänder oss till när vi har en bakningsfråga.

svagheter: Vi skulle gärna ha sett fler bilder och illustrationer i den här boken. Inte bara skulle det ha varit till hjälp att få en visuell referens för de mer komplicerade recepten, men vi skulle ha velat se illustrationer av några av de matlagningstekniker som beskrivs eller vad ett recept ska se ut på ett visst stadium.

Recept för just nu: Golden Moist Carrot Cake, Blåbär med Honung Marscapone Cream i Walnut-Oat Meringue, Citron Tartlets, Kanel Walnut Havregrynkakor, Anadama Bröd

Rekommenderad? ja! Defenitivt Ja. Om du är en nybörjare bakare, kan den här boken lära dig många av de grundläggande saker du kliar av för att lära dig. Om du är veteran, Bakewise är platsen att gå när du stumpar eller behöver en uppfriskning på en grundläggande teknik.

Köp boken: BakeWise: Hows och Whys av framgångsrik bakning av Shirley O. Corriher, $ 27 på Amazon.com

Har någon av er bakat från den här boken? Vad tror du?

Relaterad: Weekendprojekt: Introduktion till Pâte à Choux

(Bild: Amazon.com)