Är GMO verkligen dåliga? Neil deGrasse Tyson väger in.

Du har förmodligen hört talas om genetiskt modifierade organismer, och du kan till och med veta vad det står för (genetiskt modifierade organismer), men att förstå vad GMO är faktiskt är ett helt annat bollspel, och det finns en hel del felinformation som flyter runt. Lyckligtvis Neil deGrasse Tyson och hans StarTalk på Mashable podcast är här för att ställa in posten rakt och starta dialogen om vad det verkligen betyder och hur det påverkar vår hälsa.

Tysons gäst på podcasten är Dr. Pamela Ronald – en växtpatolog, genetiker och professor vid UC Davis i Kalifornien.

“Vi har förändrat organismer från jordbruket,” säger Tyson i podcast. “Det finns inga besättningar av vildmjölkkor som vandrar på landsbygden. Vi odlade eller genetiskt förändrade majs från vad som helst kavaller åt till dessa stora oljesticks som vi nu munch på. Detta är i grunden sant för varje mat i mataffären .”

En punkt som både Tyson och Ronald är överens om är den breda användningen av termen “GMO” och hur det felaktigt byts ut och förväxlas med genetiskt modifierade livsmedel.

“Det är inte att vi behöver så kallade” GMO “, men vi måste främja hållbart jordbruk,” sa Ronald. “Inom dem behöver vi ekologiskt baserade odlingsmetoder, men vi behöver också frö.”

Amerikanerna är splittrade i frågan. Enligt Pew Research Center anser 39 procent av amerikanerna att genetiskt modifierade livsmedel är sämre för din hälsa än icke-modifierade livsmedel, och 48 procent säger att genetiskt modifierade livsmedel inte är bättre eller sämre än andra livsmedel. Bara 10 procent av amerikanska vuxna tror att genetiskt modifierade livsmedel är bättre för din hälsa.

I slutändan gör Tyson och Ronald fallet att alla frön har modifierats på någon nivå, oavsett om det sker genom selektiva avels- eller korsstammar. Den verkliga frågan, de noterar, är inte genetiskt modifierade organismer. Istället gör de att det mer problematiska problemet är hur intag av bekämpningsmedel påverkar amerikanska konsumenter.